Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp   •   Transportjob
Forsiden
      
ENERGISELSKAB OG TAXI-ORGANISATION

Eltaxier er et af de mest effektive tiltag i den grønne omstilling

Tirsdag 27. november 2018 kl: 15:23
Af: Redaktionen

Luften skal være renere i de større byer, og derfor skal eksempelvis taxierne køre foran i den grønne omstilling, som skal skære både CO2-udslip og forurening ned. Det er en af idéerne i VLAK-Regeringens nye luft- og klimapakke

Ifølge VLAK-Regeringen tanker skal fossile taxier udfases fra 2025. Energiselskabet E.ON og taxi-organisationen Dansk Taxi Råd er der enorme gevinster at hente ved en tidligere indfasning af elbilerne, vurderer branchen.


En taxi kører betydeligt mere end en almindelig bil. På et år tilbagelægger en taxi typisk 120.000 km, hvilket er seks gange mere end en almindelig bilist. Derfor er gevinsterne på klima- og miljøregnskabet også som udgangspunkt seks gange større, når en taxi erstattes af en eltaxi end når en personbil erstattes af en elbil. Alligevel er der kun ganske få eltaxier på de danske veje, da elbilernes købspris er højere end de fossile alternativer.


El-taxier er billigere i drift
- Udviklingen inden for elbiler går utrolig hurtigt. Allerede i dag er driftsomkostningerne til en el-taxi lavere end en fossilbil, men desværre er de stadig dyre i indkøb. Vi burde tage hul på en diskussion af, hvad der skal til for at skubbe på udviklingen, så det bliver billigere for taxivognmanden at træffe det grønne valg, siger Torben Kirketerp, der er formand for Dansk Taxi Råd.


I 2017 overhalede antallet af lademuligheder til elbiler antallet af tankstationer, og der er i dag over 2.000 offentlige ladepunkter over hele landet. Samtidig stiger antallet af hurtigladere, hvor det er muligt at oplade i 30 minutter og køre yderligere 114 km. I løbet af de seneste måneder har energiselskabet E.ON opstillet fem nye hurtigladestandere i Region Hovedstaden, så E.ONs hurtigladernetværk nu tæller over 50 hurtigladere (50 kW).


- Vores ambition er at gøre det lettere for flere at køre elbil. Ladeinfrastrukturen til elbilerne i flere byer er allerede på plads og vi fortsætter med at udbygge og investere i ladeinfrastrukturen. Faktisk har vi i Danmark dobbelt så mange offentlige ladestandere per elbil end man har i Norge, siger Tore Harritshøj, der er administerende direktør i E.ON.


Han understreger, at selskabet inden for de næste par år udruller et større europæisk ultra-fast ladenetværk langs centrale motorveje.


Taxibranchen mødes for at teste elbiler
For at sætte skub i udviklingen samler branchen interesserede taxivognmænd til en testdag, hvor de kan testkøre de nyeste elbiler. Dansk Taxi Råd, Region Hovedstaden, E.ON og LeasePlan har arrangeret dagen, hvor også energi- og klimaminister Lars Christian Lilleholt (V), Rasmus Prehn (S) og Kim Christiansen (DF) deltager i en debat om, hvordan der bliver sat gang i de elektriske eltaxier.


Arrangementet finder sted onsdag 28. november klokken 15.00-18.30 hos LeasePlan på Midtager i Brøndbyvester.






Klik venligst

© Copyright 2024 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Mangel på mekanikere og reservedele påvirker togdriften i det sydlige Jylland
- Refusion af flybilletter kunne ske via passagerernes rejseagent
- Antallet af togrejser steg i årets første to måneder
- Passagerer tilbage til busser og tog er emnet på høring på Christiansborg
- Beskæftigelsen steg med 33.600 på et år
- Tur i pirattaxi på få kilometer kostede en del tusinde kroner
- Fredag 12. marts 2024 lå brændstofpriserne på følgende niveau
- Rutesektor har fået ny næstformand
- 32 kilometer spor skal bane vejen for hurtigere tog på Lolland
- Nye løsninger skal få flere passagerer i den kollektive trafik
- Fremtidens kollektive transport er kommet tættere på i Nordjylland
- Regionale buslinier i Hovedstaden skifter til el-drift

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst