Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp
Forsiden
      
ANBEFALINGER FRA VÆKSTTEAM TIL VLAK-REGERINGEN:

Skab bedre rammer for handels- og logistikvirksomheder i

Mandag 19. november 2018 kl: 14:06
Share  


Af: Redaktionen

Vækstteam for handel og logistik er mandag kommet med 24 anbefalinger til VLAK-Regeringen. Rådene lyder blandt andet, at VLAK-Regeringen skal styrke vilkårene for e-handel og bruge Danmark som varemærke, sætte ind mod ulige konkurrence fra udlandet og fjerne administrativt bøvl

- Den teknologiske udvikling og den fortsat stigende handel på nettet har allerede haft en kæmpe effekt på handels- og logistikerhvervet, og vi er blandt vækstteamets medlemmer ikke i tvivl om, at vi langt fra har set enden på de forandringer e-handel og globalisering vil medføre. Derfor har det været vigtigt for vækstteamet at samles om en fælles vision; At Danmark skal fostre og styrke handels- og logistikvirksomheder, der kan vinde i den internationale konkurrence i både Danmark og udlandet, siger formanden for vækstteamet, Michael Løve.


Vækstteam peger på tre fokusområder
Vækstteamet peger på tre fokusområder, hvor medlemmerne ser et potentiale for, at politisk handling kan have store positive effekter for handels- og logistikerhvervet.


  • Digital omstilling og vækst i handels- og logistikvirksomhederne skal fremmes blandt andet med en ny digital infrastruktur, der skal understøtte virksomhederne i at eksportere ved brug af Danmark som brand og lettere adgang til offentlige tilbud, der kan hjælpe virksomhederne med at udnytte ny teknologi og nye forretningsmodeller - for eksempel at eksportere via globale online platforme
  • Der skal arbejdes for lige konkurrencevilkår nationalt og internationalt blandt andet ved, at der lukkes hurtigt ned for fuphjemmesider og ved at give produktsikkerhedsmyndighederne bedre værktøjer til kontrol
  • Handels- og logistikvirksomhedernes hverdag skal forenkles blandt andet med flere elektroniske transportdokumenter, lettere adgang til kvalificeret arbejdskraft og ved at muliggøre flere leveringer i ydertimerne med støjsvagt udstyr

- Jeg er glad for at modtage helt konkrete idéer fra dem, der driver virksomhederne til daglig og har fingeren på pulsen i forhold til, hvordan vi styrker det danske handel- og logistikerhverv. Jeg glæder mig til at se nærmere på anbefalingerne og på, hvad regeringen kan gøre for at understøtte fortsat vækst hos de danske handels- og logistikvirksomheder, siger erhvervsminister Rasmus Jarlov (K).


Transport-, Bygnings- og Boligminister Ole Birk Olesen (LA) fremfører, at handels- og logistikerhvervet arbejder i et marked i forandring, hvor nye forretningsmodeller opstår. 


- Det er derfor vigtigt, at vi har fået erhvervenes indspark til, hvordan vi som politikere kan skabe de bedste rammer for, at erhvervene kan løse deres fremtidige udfordringer, siger han.


Handels- og logistikerhvervet har stor betydning for dansk økonomi
Handels- og logistikerhvervet står for ca. 15 procent af den samlede beskæftigelse, 21 procent af den samlede værditilvækst og 25 procent af eksporten i Danmark.


Det har derfor afgørende betydning for dansk vækst og velstand, at handels- og logistikvirksomhederne er rustede til at klare sig i en globaliseret, digital verden, hvor kunderne frit kan vælge, om de e-handler med en dansk eller en udenlandsk virksomhed, og hvor hurtig og nem levering spiller en stadig større rolle for kunderne og flowet af varer.


Klik venligst

© Copyright 2018 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Fynsk vognmand med speciale i store emner DAF’er derudad
- Lastbilbestanden svandt ind i løbet af november
- Hvis alle opfører sig godt, er regler unødvendige,
- Travlhed skaber fremgang hos tankvognstransporter
- Arbejdsgiverorganisation stævner den danske stat
- Scania skal levere 15 trækkere med gevir
- Transportkoncern flytter aktiviteter til Aalborg Havn og udvider
- Vognmand på Falster ruller ud med sand-grus-sten i ny Volvo FH
- Global aktion mod ulovlig medicin gav resultat
- Antallet af nye lastbiler er stigende
- Havn i Østjylland får ny sværgodsrampe
- Transportministre blev enige om rammerne for EU’s infrastrukturfond fra 2021

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst

Klik venligst

Klik venligst

Klik venligst

Klik venligstKlik venligst