Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp
Forsiden
      

Vej-alliance kommer med erklæring

Mandag 19. november 2018 kl: 12:40
Share  


Af: Redaktionen

Transportministre fra en række vesteuropæiske lande - deriblandt Danmark - har i et stykke tid samarbejdet i det, der går under betegnelsen “Road Alliance”. Forud for afgørende forhandlinger om EU’s vejpakke - eller mobilitetspakke - mandag 3. december har Road Alliance lagt en erklæring frem, hvoraf det fremgår, at landene ønsker retfærdige og anvendelige regler, som kan dæmme op for systematisk cabotage-kørsel, misbrug af reglerne for kombinerede transporter og misbrug af chauffører

Road Alliance arrangerede mandag 12. november et ministermøde som forberedelse til ministerrådsmødet 3. december. I en udtalelse efter mødet markerede Road Alliance linierne for, hvad der ville være og ikke være acceptabelt. 


Road Alliance ønsker især regler, der forbyder systematisk cabotagekørsel, og regler, der skaber fair og reel konkurrence. Der til kommer, at alliancen ønsker at stoppe misbrug af de eksisterende regler for kombineret transport.


Det vil ifølge alliancen kræve regler, der er klare og anvendelige, og som sikrer en reel og retfærdig konkurrence under overholdelse af de forskellige arbejdsmarkedsmodeller i de forskellige medlemsstater. Det kræver også regler, der fører til en reel forbedring af arbejdsvilkårene for chauffører generelt og sikrer samme løn for samme arbejde på samme sted.


Alliancen understreger sin vilje til at være konstruktiv under de igangværende forhandlinger, men fremhæver fire områder, hvor problemer for øjeblikket forhindrer et  kompromis. 


Det gælder:
  • Den foreslåede revision af køre- og hviletidsreglerne 
  • Anvendelse af udstationering inden for vejtransport
  • Cabotage og kombineret transport 
  • Behovet for regler om regelmæssig tilbagevenden af fører og køretøj til hjemmet

Den fulde ordlyd af erklæringen fra Road Alliance (på fransk) kan læses her: 


Road Alliance består af Frankrig, Tyskland, Østrig, Grækenland, Danmark, Sverige, Belgien, Italien, Luxembourg samt Norge og Schweiz. Holland deltog i mødet, men er ikke medlem af alliancen. Hvis alliancen forbliver sammen, har de et blokerende mindretal i EU’s Ministerråd, hovedsagelig fordi fire store lande er en del af alliancen. Alliancen mødtes første gang i januar sidste år og har formået at forblive sammen og endda udvide antallet af medlemskaber.
Klik venligst

© Copyright 2018 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Fynsk vognmand med speciale i store emner DAF’er derudad
- Lastbilbestanden svandt ind i løbet af november
- Hvis alle opfører sig godt, er regler unødvendige,
- Travlhed skaber fremgang hos tankvognstransporter
- Arbejdsgiverorganisation stævner den danske stat
- Scania skal levere 15 trækkere med gevir
- Transportkoncern flytter aktiviteter til Aalborg Havn og udvider
- Vognmand på Falster ruller ud med sand-grus-sten i ny Volvo FH
- Global aktion mod ulovlig medicin gav resultat
- Antallet af nye lastbiler er stigende
- Havn i Østjylland får ny sværgodsrampe
- Transportministre blev enige om rammerne for EU’s infrastrukturfond fra 2021

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst

Klik venligst

Klik venligst

Klik venligst

Klik venligstKlik venligst