Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp   •   Transportjob
Forsiden
      

Scania indfører en ny zone

Fredag 16. november 2018 kl: 09:15
Af: Redaktionen

Fra midten af 2019 introducerer Scania en ny service - Scania Zone, der kan hjælpe kunder til en mere bæredygtig og sikker drift af lastbiler og busser, der kører på gader og stræder. Men den nye service kan virksomheder støtte og hjælpe deres chauffører med at overholde eksempelvis færdsels- og miljøregler

Scania Zone er en positions-baseret service, der gør det muligt at automatisk at justere, hvordan et bestemt lastbil eller bus kører i et bestemt område - eller holde en lastbil eller bus ude af et bestemt område. 


Med Scania Zone kan man eksempelvis på forhånd bestemme, med hvilken hastighed en lastbil højt på køre i et bestemt område - eller at eksempelvis en hybridbil skal køre på el i et bestemt område på et bestemt tidspunkt.


- Scania Zone er det perfekte redskab til at øge accepten af lastbiler i følsomme eller tæt trafikerede områder, siger Clara Wallin, der er Sustainable Solutions Manager hos Scania Connected Services. 


- Den enkelte vognmand kan definere, hvordan og hvornår deres lastbil skal køre ud fra hensyn til hastighed, støj og andre emissioner. Det vil helt naturligt føre til øget bæredygtighed og større sikkerhed, siger hun videre.


Scania Zone er en ekstrafunktion i Scanias Fleet Management services. Serviceen giver hver enkelt kunde mulighed for at knytte en regel (eksempelvis maks. hastighed 15 km/t) til en bestemt geofence-zone. Når køretøjet kører ind i zonen, følges reglen automatisk. Reglen kan enten være til information, så den advarer chaufføren, eller frivillig, så den ændrer køretøjets funktion, men kan tilsidesættes af chaufføren.


Zoner kan både være store geografiske områder og mere afgrænsede områder på en bestemt landevej. Der kan defineres forskellige zoner for et bestemt område, og flere zoner kan overlappe hinanden i området. De kan også defineres for bestemte tidsperioder, så de for eksempel kun gælder om natten. Når en lastbil kommer til afslutningen på en zone, kører den normalt igen.


- Mange europæiske byer er ved at definere forskellige typer zoner for at forbedre luftkvaliteten, sikkerheden eller trafikforholdene, siger Clara Wallin og fortsætter:


- I flere lande reguleres støj niveauet også med en de facto-standardgrænseværdi på 72 dB i henhold til PIEK. Scania Zone gør det meget lettere at overholde disse forskellige krav.


Scania oplyser, at følgende funktioner er tilgængelige fra starten: 
  • Hastighedsgrænse
  • Lave emissioner (for eksempel ingen udstødningsemissioner, når man kører hybridlastbil
  • Lav støj (el-drift) 
  • Generelt for eksempel at tænde rotorblinket, når man kører i en skolegård

Ovennævnte er eksempler på, hvad der kan kobles på Scania Zone.


Scania er ikke den eneste producent af lastbiler og busser, der tilbyder en sådan service. Volvo-koncernen præsenterede et lignende system i forbindelse med introduktionen af sine nye turistbusser i forsommeren i år.






Klik venligst

© Copyright 2024 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Vognmand folder sig ud i ny FH
- Fire-akslet tiptrailer med tvangsstyret bagaksel kan tage 37 kubikmeter i ladet
- Vognmand fra Bjerre Herred har fået to nye hvide biler
- Havn melder sig ind i erhvervsorganisation
- Elektriske lastbiler skal køre til og fra lastbilfabrik
- Yderligere 100 elektriske lastbiler skal skære ned på CO2-udledningerne
- Bombehunde kan sniffe en hel lastbiltrailer for sprængstoffer på få sekunder
- Fransk lastbilproducent leverede 18 procent flere lastbiler
- Fredag 15. marts 2024 lå brændstofpriserne på følgende niveau
- Vognmand i Fejstrup har fået ny tre-akslet FH-trækker
- Maskinstation overførte tre-akslet anhænger fra Øst- til Vestjylland
- Lastbilchauffør brugte tidligere kollegas førerkort

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst