Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp
Forsiden
      

Polske gas-busser skal køre i Paris

Onsdag 14. november 2018 kl: 14:05
Share  


Af: Redaktionen

Først på året leverede den polske busproducent, Solaris, den første for-serie Solaris Urbino 18 CNG-ledbus til busoperatøren Régie autonome des transports Parisiens (RATP) som et led i en kontrakt, som Solaris og RATP indgik i marts 2016. Kontrakten har et totalt budget på omkring 20 millioner euro og omfatter blandt andet leverancer af op til 48 busser - de første 18 gas-busser er nu blevet bestilt

Polske gas-busser skal køre i Paris
De første af de 18 led-busser vil ankomme til Paris i løbet af maj og juni næste år og øge antallet af gas-busser hos RATP, så de kommer op på en andel på 20 procent af den samlede flåde. Busserne har et anlæg til CNG, der mindsker partikeludslippet og NOx-udspillet markant i forhold til dieseldrevne busser. Hvis naturgassen (methan) bliver produceret på et biogas-anlæg, vil CO2-udslippet kunne nedbringes med op mod 95 procent.


Bussernes drivline også bestå af en automatisk gearkasse, der styres af et Eco-program, som sikrer den mest økonomiske drift. Derudover vil bussernes motorrum være yderligere støjdæmpet for at øge komforten for passagerne og for de mennesker uden for busserne.


Busserne vil være forsynet med fem 340 liters tanke til CNG, så de kommer op på en rækkevidde på 400 km.


De 18 led-busser til RATP bliver leveret med aircondition, lukket og sikker plads til chaufførerne, et dørovervågningssystem med otte kameraer og en 10,4 tommer skærm, der også kan vise, hvad der sker bag bussen. Der til kommer, at Solaris også vil installere et info-system, der kan give passagerne aktuelle informationer om eksempelvis kommende stoppesteder.


Busserne, der har plads til 101 passagerer, hvoraf 36 kan sidde ned, vil have fire fire dobbeltdøre med passagertællesystemer. For at lette adgang for gangbesværede passagerer vil busserne blive leveret med knæle-funktion. og en elektrisk betjen rampe til kørestolsbrugere og lignende.


Solaris har bygget busser med gas-motorer siden 2004 og har siden leveret knap 1.100 gas-busser til byer i 13 europæiske lande - eksempelvis Sverige, Frankrig, Italien og Spanien.


Klik venligst

© Copyright 2019 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- 3F satte fokus på udenlandske buschauffører i Hillerød
- Fagforbund vil have pengene ud af busserne
- Transportministeren ser positivt på svenske planer for nattog til Europa
- Det skal være enklere at rejse med tog ud i Europa
- Hessel gavner det lokale erhvervsliv i Norddjurs
- Letbane har fået grønt lys til at stoppe ved nye stationer på Djursland
- Ny fjernbuslov har åbnet for nye busforbindelser i Danmark
- 193 europæiske lufthavne vil være emissionsfrie i 2050
- Danskerne er blevet mere klimabevidste på ferien
- Havarikommissionen har lagt ulykkesrapport frem
- Letbanen kører færre ture til Mårslet i sommerferien
- Flymotorer udsender partikler i stil med dieselmotorer

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst

Klik venligst

Klik venligstKlik venligst