Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp
Forsiden
      

Danske Rederier kalder Brexit-aftale for godt nyt

Onsdag 14. november 2018 kl: 12:20
Share  


Af: Redaktionen

Tirsdag indgik Storbritanniens premierminister, Theresa May, og EU’s chefforhandler, Michel Barnier, en aftale om Storbritanniens udtrædelse af EU. Britaniens exit - Brexit. Hvis aftalen senere bliver godkendt af det britiske parlament og EU’s stats- og regeringschefer, vil aftalen skabe ro til at forhandle ordentlige vilkår for det fremtidige handelssamarbejde på plads

Brexit-aftalen fastlægger forholdene omkring Storbritanniens udtrædelse af EU, herunder en overgangsperiode, der sikrer parterne tid til at aftale de konkrete vilkår for samhandlen mellem de to parter.


Inden aftalen kan fremlægges og godkendes, skal den godkendes af de britiske ministre, der mødes onsdag eftermiddag og af EU’s stats- og regeringschefer på et topmøde senere i november.


- Hvis aftalen godkendes, vil det være et vigtigt skridt, der giver ro til de kommende forhandlinger om den fremtidige relation mellem EU og Storbritannien. Det er godt nyt for danske rederier, der ellers ville gå en usikker fremtid i møde efter marts næste år med øget toldkontrol, og en situation hvor EU-reglerne ikke længere ville sikre fri og lige adgang til det britiske marked, siger direktør i Danske Rederier, Jacob K. Clasen.


Så sent som tirsdag udtalte EU-Kommissionens formand, Jean-Claude Juncker, at han ikke ønskede en strafaktion imod Storbritannien. Ligesom den tyske kansler, Angela Merkel, slog han fast, at det er EU’s pligt at sikre den bedst mulige aftale for det fremtidige forhold - til gavn for medlemsstaterne, borgerne og virksomhederne.


For de danske rederier betyder det grundlæggende fri og lige adgang til det britiske marked. Det gælder generel markedsadgang for danske handelsskibe og især for varetransporten over Den Britiske Kanal med ro/ro-fartøjer samt  servicering af offshore-sektoren på britisk sokkel.


Danske Rederier peger på, at disse forhold er altafgørende og skal sikres gennem en frihandelsaftale, der så vidt muligt undgår nye toldbarrierer, minimerer kontrol ved grænsen samt sikrer gensidig anderkendelse af certifikater for ansatte i den maritime sektor.


- Det er helt centralt for Danske Rederier, at vi også i fremtiden frit kan transportere varer til og fra Storbritannien, som er danske rederiers tredjestørste marked globalt. Derfor må og skal det være en prioritet for Europa-Kommissionen og den danske regering at sikre de bedst mulige vilkår i de kommende år, siger Jacob K. Clasen.


Det endelige indhold af aftalen og den præcise længde på overgangsperioden forventes fremlagt efter mødet senere onsdag.
Klik venligst

© Copyright 2019 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Fragtskib med træpiller stødte på grund i Lillebælt
- Havn og erhvervsmægler samarbejder om udleje af nye erhvervsarealer
- Aabenraa Kommune vil ændre ejerstrategi for havnen
- Der sker færre piratangreb i farvandet ud for Nigeria
- Danmark råder over den femte største handelsflåde
- Organisationer vil undersøge gevinster ved havvind
- Havne-direktør er blevet medlem af universitets-bestyrelse
- Shipping-koncern har fået ny storaktionær
- Færgerederi har sejlet tog over Østersøen i 25 år
- Havn sælger en af sine kraner
- Logistik-udbyder øger sit fokus på Afrika
- Rensningsanlæg vasker svovl ud af skibenes røg

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst

Klik venligst

Klik venligstKlik venligst