Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp
Forsiden
      

Passagererne kan se frem til bedre internet i togene

Fredag 9. november 2018 kl: 15:36
Share  


Af: Redaktionen

Med finansloven i 2016 afsatte politikerne 100 millioner kroner med det formål at give togpassagererne stabil internetforbindelse og dermed bedre mulighed for at arbejde, mens de kører med tog

I et samarbejde mellem DSB, Arriva, Banedanmark og teleselskaberne 3, TDC, Telenor og Telia vil der frem til udgangen af næste år blive sat 60-65 master op langs med jernbanerne.
  
 
De første master ser dagens lys på Lolland
Banedanmark udbygger i takt med, at tilladelserne tikker ind. De første to master bliver rejst i Vester Ulslev og Lundegårde på Lolland, som er en af de kommuner, hvor borgerne pendler længst til arbejde.


- Det er glædeligt, at vi nu er så langt i arbejdet med at sikre bedre internet- og mobildækning i de danske tog og langs jernbanen, at vi nu går fysisk i luften med projektet, så brugeroplevelsen og muligheden for at arbejde i togene bliver markant bedre i fremtiden, siger Søren Boysen, formand for Joint Advisory Board, bestående af DSB, Arriva, Banedanmark, TDC, Telia, Telenor og teleselskabet 3.


Via en landsdækkende måling og beregninger er der blevet fundet frem til en række steder langs det statslige jernbanenet, hvor passagerer oplever lav eller manglende dækning i toget. Derfor udbygger Banedanmark sit eksisterende mastenetværk, og teleselskaberne vil udstyre disse master med radioudstyr, så dækningen bliver tidssvarende og opfylder passagerernes behov.
 

Stærkere forbindelser baner vejen for internet i togene
Den samlede løsning rummer to andre væsentlige elementer, og når alle delene er på plads, forbedrer de til sammen internetforbindelsen for passagererne. Signalforstærkere i togene er ét element, da togenes metalkonstruktion har bremset for modtagelsen af signalerne, også dér hvor der ellers er god dækning. I dag kan passagerer allerede mærke en bedre dækning, da halvdelen af DSB’s tog nu er blevet installeret med signalforstærkere, som forstærker mobildækningen i toget. Brugeroplevelsen bliver derudover løftet i forbindelse med et nyt multi WiFi-system, der kan hente data fra flere mobilnetværk, og som bedre kan fordele kapaciteten.


- Samarbejdet har været afgørende for, at vi nu får dette første synlige resultat på vej mod bedre dækning i togene. Vi er glade for at kunne levere bedre internet i fællesskab, så togpassagererne får det længe ventede løft, siger direktør for Teleindustrien, Jakob Willer.


Når Banedanmark har rejst en mast får teleoperatørerne tre til fire måneder til at installere deres udstyr. Både Banedanmarks arbejde med at rejse master samt DSB’s arbejde med installationer i togene vil være færdigt ved udgangen af 2019. Herefter vil passagerne samlet set opleve en langt bedre mobildækning i togene.


Nyheden vækker lokal begejstring
Både borgmesteren i Lolland Kommune, Holger Schou Rasmussen, og den lokale pendlertalsmand, Conny Hansen, ser frem til bedre internet- og mobildækning.

 
- Tidssvarende mobil- og dataforbindelse er her i 2018 helt grundlæggende infrastruktur på linje med vand, varme og gode togforbindelser. Derfor har det også rigtig høj prioritet for Lolland Kommune at få lukket de data- og mobilhuller, som vi stadig har i vores geografi, og derfor er Banedanmarks opstilling af mobilmaster rigtig godt nyt, som vi har set frem til. Det er godt nyt for vores mange pendlere, og det er rigtig godt nyt for de beboere i områderne, hvor masterne stilles op, siger Holger Schou Rasmussen.


- Det er en rigtig god nyhed for os pendlere, at vi fremover får en bedre og mere stabil internetforbindelse på Sydbanen. Vi kommer til at kunne udnytte tiden i toget langt mere effektivt, end vi kan i dag, siger Conny Hansen.


Frem til 2020 vil togpassagererne samt de lokalområder, hvor der sker en udbygning, opleve forbedringer i takt med, at internet- og mobildækningen langs jernbanen udbygges eller opgraderes, og de tekniske installationer i togene forbedres.


Fakta om Projektet:

Løsningen består af tre dele:
  • Banedanmark opgraderer de nuværende master eller etablerer nye, så radiodækningen forbedres via teleoperatørernes radioudstyr. Til masten hører også adgangsveje til nye teknikkabiner samt fiberforbindelser, hvor der er behov for dette
  • DSB og teleselskaberne installerer signalforstærkere i togene. I dag bremser togenes metalkonstruktion for modtagelsen af radiosignalerne, også der hvor der ellers er god udendørs dækning
  • En multi WiFi-løsning, dvs. en ny WiFi-løsning installeres i DSB's tog, hvor flere teleoperatører leverer data. Det giver mulighed for at anvende radiosignaler fra alle netværk langs banen og skaber bedre dækning og øget kapacitet i toget
  • Projektet ventes afsluttet i 2020
Klik venligst

© Copyright 2019 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- 3F satte fokus på udenlandske buschauffører i Hillerød
- Fagforbund vil have pengene ud af busserne
- Transportministeren ser positivt på svenske planer for nattog til Europa
- Det skal være enklere at rejse med tog ud i Europa
- Hessel gavner det lokale erhvervsliv i Norddjurs
- Letbane har fået grønt lys til at stoppe ved nye stationer på Djursland
- Ny fjernbuslov har åbnet for nye busforbindelser i Danmark
- 193 europæiske lufthavne vil være emissionsfrie i 2050
- Danskerne er blevet mere klimabevidste på ferien
- Havarikommissionen har lagt ulykkesrapport frem
- Letbanen kører færre ture til Mårslet i sommerferien
- Flymotorer udsender partikler i stil med dieselmotorer

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst

Klik venligst

Klik venligstKlik venligst