Klik venligst

  
Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp
Forsiden
      
VEJDIREKTORATET KONSTATERER:

Højre bane er blevet mere populær

Onsdag 7. november 2018 kl: 10:49
Share  


Af: Redaktionen

I løbet af oktober er hver sjette danske bilist kommet hurtigere frem på udvalgte motorvejsstrækninger i landet, fordi flere holder til højre, når der er plads. Det konkluderer Vejdirektoratet efter en hold-til-højre-kampagne i oktober

“Vi er for dårlige til at holde til højre, og det forsinker trafikken og kan skabe farlige situationer på vejene”. Det var udgangspunktet for en skilte-kampagne, som Vejdirektoratet satte op på fem udvalgte motorvejsstrækninger i hele landet og med magneter på bagsmækken af mange biler for at gøre bilisterne opmærksomme på, at de skal holde til højre, når der er plads til det.  
 
Vejdirektoratet konstaterer, at mange bilister reageret positivt på budskabet. På de fem motorvejsstrækninger, hvor Vejdirektoratet opsatte skilte, er ca. 15 procent kommet hurtigere frem i trafikken, fordi flere har holdt til højre. På motorvej E45 syd for Aalborg mellem frakørsel 32 og 33 er 20 procent kommet hurtigere frem. 


- De fleste trafikanter ved godt, at de kunne være bedre til at vise hensyn i trafikken ved blandt andet at trække ind i højre bane, når der er plads til det. Vores skilte og magneter minder dem om, at trafikken glider bedre, når vi viser hensyn, og så kommer vi alle hurtigere frem, siger Marianne Foldberg Steffensen, der er leder af Vejdirektoratets trafiksikkerhedsafdeling.  


Vejdirektoratet peger på, at det er ikke sidste gang, kampagnen kører. Trafikken på motorvejene er eksploderet de seneste år, og derfor er det Vejdirektoratets opgave at sikre, at vejkapaciteten bliver udnyttet bedst muligt, så flere kommer hurtigere frem. 
 
- Vi skal blive ved med at minde trafikanterne om, at trafikkulturen er noget vi er fælles om. De fleste bilister siger til os, at de selv er gode til at holde til højre, og at det er alle de andre, der er dårlige til det. Så vi er nødt til, at få bilisterne til at rette blikket mere kritisk mod sig selv, og det er dét, vi prøver at gøre med Hold til højre-kampagnen, siger Marianne Foldberg Steffensen.
 
 
Udover skilte og magneter har Vejdirektoratet suppleret kampagnen med en virtuel robotpsykolog, der konfronterede bilisterne med deres kørsel online. Over 100.000 personer har i kampagneperioden interageret med kampagnen på de sociale medier.


Fakta om Hold til højre-kampagnen i oktober:
Vejdirektoratets Hold til højre-kampagne har kørt i uge 40-43. Skilte med ’Hold til højre’ og ’Det er det modsatte af venstre’ har stået på følgende motorveje i kampagneperioden:
  • På den fynske motorvej (mellem frakørsel 54 og 55) er 17 procent kommet hurtigere frem
  • På den østjyske Motorvej (mellem frakørsel 54 og 55) er 23 procent kommet hurtigere frem
  • På Holbækmotorvejen (mellem frakørsel 15 og 16) er 22 procent kommet hurtigere frem
  • På den nordjyske Motorvej (mellem frakørsel 32 og 33) er 20 procent kommet hurtigere frem
  • På Vestmotorvejen (mellem frakørsel 36 og 37) har der ikke kunnet måles en forbedring

Stikprøver viser, at hver gang, der er en bilist, der ikke holder til højre, går det i gennemsnit ud over to andre bilister. På en delstrækning på 22 kilometer kan der dagligt være op imod 1.800, der bliver fanget bag bilister, der ikke holder til højre.  
 
En Megafonmåling fra 2017 viser, at 89 procent af bilisterne opfatter sig selv som hensynsfulde i trafikken, men kun 40 procent mener, at andre viser hensyn til dem i trafikken.  

Klik venligst

© Copyright 2018 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Anbefalingerne skal omsættes til handling
- Vækstteamrapport anbefaler masterplan for infrastruktur
- Det er et vigtige skridt på vejen mod fair konkurrence
- Skab bedre rammer for handels- og logistikvirksomheder i
- DI Transport hilser rapport fra vækstteam velkommen
- MAN har fået nyt serviceværksted i Sverige
- Transport- og logistikkoncern sætter højere mål for CO2-udledning
- Vej-alliance kommer med erklæring
- 50-årig mand kørte op bag i lastbil
- Skagen Havn har sendt udvidelse i udbud
- Gult lys betyder stop
- Den servicerede bil holder i den grønne zone

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst

Klik venligst

Klik venligst

Klik venligst

Klik venligstKlik venligst