Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp
Forsiden
      

Nordiske topledere slår sig sammen for en bæredygtig fremtid

Fredag 2. november 2018 kl: 12:47
Share  


Af: Redaktionen

I denne uge annoncerede en gruppe nordiske topledere et fælles initiativ, der skal sætte fart under realiseringen af FN’s Verdensmål. Under ugens session i Nordisk Råd i Oslo præsenterede repræsentanter fra gruppen deres fælles ambitioner for den norske statsminister Erna Solberg

Gruppen består af topledere fra Equinor, Hydro, GSMA, Íslandsbanki, Nokia, SAS, Swedbank, Telenor Group, Telia Company, Vestas og Yara. 


Toplederne har slået sig sammen for at tale med en fælles stemme om behovet for at nyskabe de forretningsmodeller, der skal drive omdannelsen til et økonomisk fundament i det 21. århundrede, der er baseret på etiske, sociale og miljømæssige prioriteringer i vores tid. Initiativet skaber desuden en platform for de nordiske statsministre til kommunikation direkte med toplederne om, hvordan vi kommer fra bæredygtighed som en øvelse i overholdelse af standarder til formålsdrevne virksomheder. Et primært mål er at finde metoder med støre effekt via samarbejde.


- SAS tager ambitiøse greb for at reducere negative konsekvenser fra luftfarten gennem innovation, smarte løsninger og store investeringer i sidste teknologi uden at gå på kompromis med flyets vigtige rolle i vores samfund - at gøre det muligt for mennesker at mødes om med bidrag il værdiskabelse og positiv vækst, siger Rickard Gustafson, der er koncernchef i SAS.


Forankret i forretningsstrategier
Toplederne har forpligtet sig til at rette virksomhedsstrategierne ind efter FN’s Verdensmål og til at undersøge mulighederne for samarbejde. Platformen vil danne basis for erfaringsudveksling, delt læring og undersøgelse af, hvordan virksomhederne bedst kan måle effekten og maksimere påvirkningen af deres indsats.


- Med henvisning til FNs bæredygtige mål 9, 12 og 13, vil SAS reducere CO2-udslippene med 25 procent inden 2030, og bruge avanceret biobrændsel tilsvarende alle SAS indenrigsfly, siger Rickard Gustafson.


Fælles brev til de nordiske statsministre
På de tidlige stadier af initiativets tilblivelse har toplederne sendt et fælles brev til de nordiske statsministre i juni i år, hvor ambitionerne blev annonceret. Det resulterede ugens møde med den norske statsminister Erna Solberg under Nordisk Råds 70. fælles session, hvor toplederne præsenterede de fælles ambitioner på vegne af initiativet sammen med et opdateret fælles brev. 


Gruppen diskuterede desuden vigtigheden af global handel og offentlige og private partnerskaber som vitale forudsætninger for at opnå FN’s Verdensmål.


Interesserede kan læse brevet til de nordiske statsministre og udtalelser fra de 11 koncernchefer her:

Klik venligst

© Copyright 2019 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Iveco viser gas-busser på transportmesse
- Husholdningsaffald skal indsamles og sorteres ens i hele landet
- Selvkørende lastbil kan køre ud på svenske veje
- Mercedes-Benz levere de første elektriske vito-kassevogne i Sverige
- Amerikansk virksomhed etablerer bæredygtigt værft i Frederikshavn
- Berlin’s trafikselskab bestiller elektriske ledbusser i Polen
- Bonus for biogas kan sikre grøn omstilling af tung transport
- Vognmandsorganisation sparker ti gange mod klimamålet
- To byer slutter sig til strømmen
- Flade vinflasker i plast øger transporteffektiviteten
- EU’s Ministerråd vedtager nye dækmærkning
- Lovforslag om miljøzoner vil afskaffe klistermærke i forruden

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst

Klik venligst