Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp
Forsiden
      

Den samlede brotrafik er faldet en smule

Onsdag 31. oktober 2018 kl: 11:28
Share  


Af: Redaktionen

Trafikudviklingen over Øresundsbron ligger i årets tre første kvartaler stort set på niveau med samme periode sidste år. Der er har været vækst i fritids- og businesstrafikken, lastbil- og bustrafikken, mens pendlertrafikken er gået tilbage, så den samlede dagstrafik er gået tilbage med 0,2 procent

Broforbindelsens indtægterne er steget med 21 millioner kroner, mens driftsomkostningerne er faldet med 5 millioner kroner. Resultatet før renter er på 1.137 millioner kroner, hvilket er en forbedring på 25 millioner kroner.


Renteomkostningerne udgjorde 180 millioner kroner for perioden 1. - 3. kvartal, hvilket er 79 millioner kroner mindre end i den samme periode 2017. De faldende renteomkostninger kan primært tilskrives den lave inflation i perioden.


Sammenlagt giver det et resultat på 957 millioner kroner før værdiregulering, hvilket er en stigning på 104 millioner kroner sammenlignet med samme periode sidste år.


- Den varme sommer har medført, at trafikken ikke har svaret til sidste års niveau, men vi ser fortsat flere fritidsrejsende. Vi oplever også en stigning i fragttrafikken, og er fortsat markedsledende over Øresund. Tilbagegangen i pendlertrafikken ser vi som midlertidig, baseret på det gode arbejdsmarked i Københavnsområdet, siger Caroline Ullman-Hammer, der er administrerende direktør ved Øresundsbro Konsortiet.


Onsdag 19. september i år afsagde EU-Retten dom i den sag, som HH Ferries har anlagt mod EU-Kommis­sionen med påstand om annullation af EU-Kommissionens afgørelse vedrørende statsstøtte til Øresunds­forbindelsen. Retten har i sin dom slået fast, at EU-Kommissionen begik en række processuelle fejl, idet den skulle have indledt en såkaldt ”formel undersøgelsesprocedure” i sagen. Retten annullerer derfor EU-Kommissionens afgørelse. EU-Retten har ikke med dommen underkendt statsgarantimodellen som sådan.


Dommen fastslår endvidere, at garantier med videre til Konsortiets ejere (A/S Øresund og SVEDAB AB) ikke udgør statsstøtte.Trafikudvikling i perioden januar-september


Trafik per dag 2018

Trafik per dag 2017

Udvikling

trafik

Fritid

6.754

6.537

3,3 %

Pendler

5.674

5.973

-5,0 %

Business

4.759

4.567

4,2 %

Kontant m.m

4.049

4.198

-3,5 %

Personbiler totalt*

19.702

19.800

-0,5 %

Lastbiler

1.370

1.333

2,7 %

Busser

165

142

15,6 %

Totalt

21.236

21.276

-0,2 %


* Kategorien omfatter også personbiler med anhænger samt varebiler og motorcykler.
Klik venligst

© Copyright 2019 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- EU-Parlamentet stemmer og EU-Kommissionens vejpakke
- Lastbilchauffør slap uskadt
- Tre mænd er dømt i større sag om hash-smugling
- Vejdirektoratet udvider Motorvej E20 over Fyn
- Tre finalister til “Årets Transportvirksomhed 2019” bliver fundet lørdag
- Transportmessen i Herning er i gang
- Nyt trafikanlæg over Motorvej E20 ved Odense fungerer efter hensigten
- Esbjerg Havn fik et godt jubilæumsår
- Hønnikerne har 500 heste som trækdyr
- Limfjordshavn kom ud med overskud
- Dansk trailerspecialist åbner i Sverige
- Vognmandsorganisation melder alt klar til transportmesse

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst

Klik venligst

Klik venligst

Klik venligst

Klik venligstKlik venligst