Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp   •   Transportjob
Forsiden
      

Letbane tester med fuld fart om aftenen og natten

Tirsdag 23. oktober 2018 kl: 14:05
Af: Redaktionen

I denne og næste uger testkører Aarhus Letbane strækningen mellem Aarhus og Grenaa om aftenen og natten. Det sker for at kunne teste letbanetogene for fuld strækningshastighed

I forbindelse med test af letbanetogene er det nødvendigt at afspærre flere overkørsler på samme tid, så man kan teste den fulde strækningshastighed. På letbanestrækningen mod Grenaa skal letbanetogene på sigt køre op mod 100 km/t.


For at genere den krydsende trafik mindst muligt - eksempelvis Midttrafik’s busser - ændrer Aarhus Letbane tidsrummet for testkørsler på strækningerne mellem Østbanetorvet i Aarhus og Grenaa samt mellem Lisbjerg og Lystrup. Hidtil har testkørslerne hovedsageligt foregået i tidsrummet klokken 8-18. I uge 43 og 44 - fra 22. oktober til og med 4. november - ændres tidsrummet for testkørsler til tidsrummet klokken 19-05.


I løbet af de to uger vil flere overkørsler blive spærret midlertidigt i op til 25 minutter om aftenen og natten. I den forbindelse deles teststrækningen op i delstrækninger på op til 25 kilometer:
  • Østbanetorvet i Aarhus til Hornslet
  • Hornslet til Kolind
  • Kolind til Grenaa
  • Lisbjerg til Lystrup

Mens hver delstrækning testkøres, vil alle overkørsler på delstrækningen blive midlertidigt spærret.


Testkørslerne fortsætter
Aarhus Letbanes testkørsler fortsætter frem mod midten af november. Fra uge 45 vil de igen foregå hovedsageligt i tidsrummet klokken 8-18 og med midlertidige afspærringer af overkørsler på mellem 5 og 15 minutter. Også her vil man så vidt muligt undgå at lukke overkørsler i myldretiden.


Testkørslerne er en af forudsætningerne for at opnå godkendelse af Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen til at køre med passagerer på strækningen mellem Grenaa og Aarhus.


Efterfølgende skal der udføres sporarbejde og erfaringskørsler for letbaneførerne, inden strækningen kan godkendes til kørsel med passagerer. Når strækningen mellem Aarhus og Grenaa samt Lisbjerg og Lystrup er godkendt, vil hele Letbanens etape 1 på i alt 110 km være åben for passagerer.




Klik venligst

© Copyright 2024 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Politiet har beslaglagt knap 3.000 køretøjer
- Erhvervsorganisation efterlyser samlet grøn plan for transport i Danmark
- Påsken betød færre passgerer i lufthavn ved Aalborg
- Havneby i det vestlige Sverige får et elektrisk ladehub
- Belgisk producent af busser og trailere er blevet delt i to
- 2023 blev et tilfredsstillende år for Metroselskabet
- Gravearbejdet på Femern Bælt-tunnelen er afsluttet
- Bus- og togoperatør går kollektiv
- Over 4.000 gange skulle vejdirektoratet samle tabt gods op efter andre
- Påsken løftede passagertallet hos rederikoncern
- Fredag 12. april 2024 lå brændstofpriserne på følgende niveau
- Bane i Odsherred skal renoveres og have nye sveller

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst