Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp
Forsiden
      

Første banestrækning er i drift med det nye signalsystem

Mandag 22. oktober 2018 kl: 15:35
Share  


Af: Redaktionen

Togene hos Nordjyske Jernbaner kørte mandag morgen som de første i Danmark med det nye digitale signalsystem ERTMS på strækningen mellem Frederikshavn og Lindholm ved Limfjorden

Banedanmark har sat det nye og moderne it-baseret ERTMS-signalsystemet i drift på strækningen mellem Frederikshavn og Lindholm. Efter en indkøringsperiode med reduceret drift skal systemet give passagerer i Nordjylland flere tog til tiden.


De seneste to uger har jernbanen ellers været lukket, mens Banedanmark har installeret det sidste tekniske udstyr på jernbanen, og Nordjyske jernbaner har trænet deres personale. Som det første sted i Danmark kører togene nu med det nye digitale signalsystem, som skal give nordjyderne flere tog til tiden.


Med systemet får føreren i toget signalet direkte ind på en skærm via radiosignaler i stedet for at skulle orientere sig via de fysiske signaler langs jernbanen.

 
På kort sigt vil de nordjyske togrejsende opleve nogle mindre gener, da Nordjyske Jernbaner frem til december kører med en reduceret køreplan. Det skulle dog gerne opvejes af, at systemet på sigt giver nordjyderne flere tog til tiden, når det er fuldt indført og indarbejdet i Nordjylland.
 

Efter en modningsfase, hvor samspillet mellem system, tog, personale og passagerer skal testes, udrulles systemet i resten af Danmark. Ifølge Banedanmarks plan skal systemet være i drift i hele landet senest i 2030.


Det nye signalsystem i Vendsyssel betyder også, at DSB ikke kan køre helt til Frederikshavn, da DSB’s tog endnu ikke er udrustet med systemer til det nye ERTMS-system.
Klik venligst

© Copyright 2019 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Esbjerg Havn fik et godt jubilæumsår
- Limfjordshavn kom ud med overskud
- Storm kan blæse en ulåst sættevogn af et godstog
- Det er vigtigt med bred politisk aftale om bedre infrastruktur
- Der er behov for et bredt forlig om en langsigtet infrastrukturplan
- Dansk Folkeparti opsiger politisk aftale om togfond
- VLAK-Regeringen og DF vil investere over 110 milliarder kroner i infrastruktur
- Hirtshals Havn har haft fremgang i otte år i træk
- Havnedirektør fylder 60 år
- Svenske havne vil blive ramt af strejke
- Banedanmark er i gang med banebyggeriet til Aalborg Lufthavn
- Banedanmark melder om travle tider på de sjællandske spor

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst

Klik venligst

Klik venligst

Klik venligst

Klik venligstKlik venligst