Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp
Forsiden
      

VLAK-Regeringen har spillet ud med kort til en grønnere fremtid

Tirsdag 9. oktober 2018 kl: 17:04
Share  


Af: Jesper Christensen

Danmark skal være helt i front på det grønne område. Sådan lyder tonerne fra VLAK-Regeringen, For godt tre år siden spillede den daværende Venstre-regering med Lars Løkke Rasmusen som dirigent en noget andenmelodi ved at sætte en række grønne initiativer i stå efter at have overtaget regeringsmagten ved valget i juni 2015

Dagens toner fra VLAK-Regeringen, hvor Lars Løkke Rasmussen også er dirigent, lyder rene og klare. Planen skal sikre danskerne ren luft og et godt klima.


“Vi skal præge udviklingen i en grøn retning i Danmark, i Europa og i verden. Det vil ske gennem stærke og effektive initiativer, som sætter kursen direkte mod, at Danmark kan opfylde sit klimamål i EU i 2030. Og som skubber i retning af det ambitiøse mål, at Danmark i 2050 er klimaneutral – altså at vi ikke udleder flere drivhusgasser, end vi er i stand til at optage.”

(VLAK-Regeringen 9. oktober 2018.


Danmark skal ifølge VLAK-Regeringen være et grønt foregangsland. Ved at sætte nye standarder for klima og miljø agter VLAK-Regeringen efter en årrække at have fået kritik for en mørk politik på området at inspirere andre til handling og præge udviklingen i Europa og globalt.


Med egne ord tager VLAK-Regeringen med it klima- og luftudspil ”Sammen om en grønnere fremtid” “…det næste skridt på vejen mod et Danmark, hvor luften er ren, og vi på sigt ikke belaster klimaet overhovedet.”


Klima- og luftudspillet har fået navnet: ”Sammen om en grønnere fremtid”. Heri har VLAK-Regeringen lagt en forventning om, at alle danskere træder sammen og tager ansvar for kloden.


Det skal ske gennem 38 konkrete initiativer, som til sammen sikrer renere transport i by og på land, et effektivt og moderne landbrug, mere miljøvenlig skibsfart og en grøn omstilling af boliger og industri.


Blandt de 38 tiltag i klima- og luftudspillet vil være:
  • Stop for salg af nye benzin- og dieselbiler i 2030
  • Busserne i byerne udleder hverken CO2 eller luftforurening fra 2030
  • Et klima- og miljøeffektivt landbrug med stærk fokus på forskning
  • Ren luft i de store byer gennem strammere miljøzoner
  • Færre udledninger fra industri og boliger
  • Adfærdskampagne med klimamærkning
  • Forskningsindsats for CO2-optag og -lagring gennem teknologiske løsninger og i jorder og skov

Udtalelser fra fire ministre

Energi-, forsynings- og klimaminister Lars Chr. Lilleholt (V):
- Danmark skal fortsat være et grønt foregangsland. Ved at sætte nye standarder for klima og miljø inspirerer vi andre til handling og præger udviklingen i Europa og globalt. Med klima- og luftudspillet ”Sammen om en grønnere fremtid” tager regeringen det næste skridt på vejen mod et Danmark, hvor luften er ren, og vi på sigt ikke belaster klimaet overhovedet.


Miljø- og fødevareminister Jakob Ellemann-Jensen (V):
- Vi sætter nu ind mod røg, støj og møg i Danmarks større byer for at beskytte danskernes helbred. Vi vil skabe renere luft i de store byer med skærpede miljøzoner, så vi undgår gamle forurenende lastbiler, busser og varebiler i gaderne. Vi indfører skrotningspræmie på gamle dieselbiler og på brændeovne, så vi kan få nye og mindre forurenede modeller på markedet. Til havs vil vi jagte skibe, der snyder med brændstoffet, for at hindre svovlforurening i luften over Danmark.


Transport-, bygnings- og boligminister Ole Birk Olesen (LA):
- Det skal være lettere for danskerne at køre mere grønt. Og busser og taxier skal gå foran, så det allerede i 2030 er helt slut med forurening fra busser og taxier i byerne. Samtidig skal det være nemmere at eje en grøn bil i Danmark. Derfor vil vi give kommunerne friere rammer til at give grønne biler rabat på parkering, ligesom vi vil gøre det lettere at finde en p-plads til din elbil.


Skatteminister Karsten Lauritzen (V):
- Vi skal have flere elbiler på vejene og gjort dem mere tilgængelige for den almindelige dansker og erhvervslivet. Regeringen foreslår derfor, at elbiler under 400.000 kr. skal være afgiftsfrie de næste to år. Derudover vil regeringen gøre det billigere at vælge elbiler som firmabil.


Interesserede kan se VLAK-Regeringens udspil her:


Klik venligst

© Copyright 2019 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Lufthavn på Djursland skifter direktør
- Busoperatør inviterer til valgbesøg
- Tyskland får endnu en FlixTrain-forbindelse
- Forum for kollektiv trafik holdt årsmøde
- DSB efterlyser grønne idéer
- Aarhus Havn har fået undersøgt luftkvaliteten
- 21 broer og tunneller skal renoveres i år
- Parkering var til ulempe - og ulovlig
- Horsens bliver nødhavn
- Antallet af udenlandske busser i Danmark er mangedoblet på et år
- Program skaber en farverig oversigt over konsekvenser
- Unge drenge lagde muligvis sten på skinnerne

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst

Klik venligst

Klik venligst

Klik venligst

Klik venligstKlik venligst