Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp
Forsiden
      

Gl. Lillebæltsbroen er genåbnet for biltrafik

Mandag 8. oktober 2018 kl: 08:55
Share  


Af: Redaktionen

Siden 22. maj har den gamle lillebæltsbro været spærret for biltrafik. Fredag var broen atter åben, så store og små biler kunne benytte forbindelsen mellem Jylland og Fyn

Genåbningen betyder også, at langsomkørende køretøjer fra eksempelvis entreprenørvirksomheder, maskinstationer og landbrug igen kan komme over Gl. Lillebæltsbroen, og at eskorteringsordningen over Ny Lillebæltsbro indstilles.


Desuden bliver bumpene på fællesstien fjernet, så knallertkørende kan benytte sig af vejbanen igen. Men det midlertidige hegn i mellem stien og vejbanen bliver stående.


På grund af uforudsete hændelser med en strømulykke på broen, og en beslutning om at indstille natarbejdet af hensyn til borgerne på Jyllandssiden, har Vejdirektoratet kun nået at udføre halvdelen af det oprindeligt planlagte renoveringsarbejde for 2018.


- Det var planen, at kørebanen skulle repareres, forstærkes og have ny belægning i hele broens længde, men på grund af omstændighederne nåede vi kun ud til midten af broen i år, siger projektchef i Vejdirektoratet, Iben Maag.


Konsekvensen er, at den planlagte renoveringsperiode for 2019 bliver forlænget væsentligt ud over de 20 uger, som oprindeligt var planlagt. Her lukkes broen for kørende trafik, mens den resterende halvdel af kørebanerenoveringen udføres, og sideløbende udskiftes kantbjælken mellem kørebane og jernbane.


- Vi mangler stadig en stor del af renoveringsarbejdet på Gl. Lillebæltsbroen. I samarbejde med entreprenøren planlægges arbejderne, så der kan nås rigtig meget indenfor de givne rammer, og derfor begynder vi renoveringsperioden for 2019 så tidligt som muligt. Vi regner med at spærre broen igen allerede 1. februar og genoptage arbejdet på brodækket, hvis vejret tillader det, siger Iben Maag.


Vejdirektoratet har som mål at blive færdig med hele den del af renoveringen i 2019, der sætter en prop i trafikken.


- Så kan der være lidt afsluttende arbejder andre steder på broen i 2020. I mellemtiden skal jeg selvfølgelig beklage de gener, det medfører for trafikanter, handelsdrivende og borgere på begge sider af Gl. Lillebæltsbroen, siger Iben Maag.


Klik venligst

© Copyright 2019 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- DFDS skifter logistic-direktør
- Fire nye Goldhofer-trailere har dobbelt udtræk
- Blockchain-løsning skal øge åbenheden i biltransportbranchen
- Nyt distributionscenter i Greve har fået sin første nye lejer
- Dragørvognmand drager ud med rullegræs bag gardinerne
- Renault var med på elektrisk konference i Lyon
- Vognmand på Stevns tipper med kærre fra jysk forhandler
- Selvkørende lastbil har fået debut på svensk landevej
- 21 broer og tunneller skal renoveres i år
- Skraldebiler i Middelfart stopper med traditionel diesel
- Horsens bliver nødhavn
- Transportarbejdsgivernes formand fortsætter

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst

Klik venligst

Klik venligst

Klik venligst

Klik venligstKlik venligst