Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp
Forsiden
      

Letbanetogene kører hurtigere mod Grenaa

Mandag 8. oktober 2018 kl: 08:39
Share  


Af: Redaktionen

Mandag intensiverer Aarhus Letbane testkørslerne af letbanestrækningen mellem Grenaa og Aarhus. Hastigheden sættes op til 100 km/t, hvilket får Aarhus Letbane til at anbefale, at man benytter markerede og sikre overgange

Aarhus Letbane intensiverer testkørslerne af strækningen mellem Grenaa og Østbane-torvet i Aarhus. Hidtil har der været kørt med højst 20 km/t for blandt andet at teste afstande mellem letbanetogene og faste genstande som perroner, skilte og master på strækningen. Fra mandag kører togene hurtigere.


- Vi begynder at udføre dynamiske testkørsler på strækningen, hvor letbanetogene kører op til 100 km/t. Derfor er det vigtigere end nogensinde før, at andre trafikanter respekterer reglerne og udelukkende krydser Letbanen, hvor det lovligt og sikkert. Det er især farligt at benytte de uautoriserede ’trampestier’, der findes alt for mange steder langs banen, siger Aarhus Letbanes direktør Michael Borre.


Inden testkørslerne har Aarhus Letbane nøje gennemgået strækningen mellem Grenaa og Østbanetorvet i Aarhus. Flere steder er der uautoriserede stier, hvor fodgængere og cyklister krydser skinnerne. Nogle af disse steder er hegn blevet flyttet eller klippet op, så man kan krydse baneterrænet.


- Vi er en smule rystede over, hvor mange steder folk lader hånt om skilte og hegn. Det er ikke alene hærværk at klippe hegn over, det er også farligt og uforsvarligt. Letbanetog er både hurtige og lydsvage, så vi må indtrængende appellere til, at man udelukkende krydser skinnerne på steder, hvor der er markerede og lovlige overgange. Sådanne overgange findes over alt langs med banen, så der er ingen undskyldning for at tage chancen, siger Michael Borre.


Overkørsler lukkes midlertidigt
Inden testkørslerne indledes, er både de usikrede overgange og uautoriserede stier blevet markeret med tydelige advarselsskilte.
Hvor veje krydser Letbanen, spærres overkørslerne midlertidigt af, mens letbanetogene passerer. De midlertidige afspærringer vil lukke overkørslerne for trafik i et tidsrum på mellem 5 og 15 minutter. For at minimere generne for øvrige trafikanter vil Aarhus Letbane så vidt muligt undgå at lukke overkørsler i myldretiderne.


Testkørslerne vil både foregå om dagen og natten og forventes afsluttet midt i november.


Om testkørslerne:
  • De dynamiske testkørsler bruges blandt andet til:
  • Funktionstest af letbanetogenes ATP-system (Automatic Train Protection), der bremser letbanetoget, hvis letbaneføreren kører for hurtigt eller overser signaler
  • Funktionstest og justering af kommunikationen mellem letbanetog og passagerinformation på alle perroner
  • Test af bomanlæg i overkørsler
  • Testkørslerne er en af forudsætningerne for at opnå godkendelse af Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen til at køre med passagerer på strækningen mellem Grenaa og Aarhus
  • Efterfølgende skal der udføres sporarbejde og erfaringskørsler for letbaneførerne, inden strækningen kan godkendes til kørsel med passagerer.
  • Samtidig testkøres strækningen mellem Lisbjerg og Lystrup, der skal godkendes i samme ombæring som strækningen til Grenaa. Når begge strækninger er godkendt, vil hele Letbanens etape 1 på i alt 110 km være åben for passagerer
Klik venligst

© Copyright 2018 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Letbane tester med fuld fart om aftenen og natten
- Blæst puster Bornholmslinjens Povl Anker til Køge
- Erhvervsstyrelsen giver en sidste chance for at registrere reel ejer
- Smil dig til varmen på årets sureste dag
- Billetterne til den kollektive transport bliver reguleret op i januar
- Første banestrækning er i drift med det nye signalsystem
- Politiet eftersøger en pirattaxichauffør for voldtægt at 18-årig kvinde
- Flere fynboer skal have sig et rejsekort
- Landmand har spærret vej med jord og halmballer
- Strækningskontrol kan løse problem med hurtigtkørende bilister
- Nogle bilister kører på Øresundsbroen med over 200 km/t - det skaber bekymring
- Brændstofpriserne er på vej op

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst

Klik venligst

Klik venligst

Klik venligst

Klik venligstKlik venligst