Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp   •   Transportjob
Forsiden
      

Nordjysk lufthavn er først med ny teknologi i Danmark

Torsdag 27. september 2018 kl: 14:30
Af: Redaktionen

Fremover bliver det lettere og mere bekvemt at komme igennem sikkerhedskontrollen i Aalborg Lufthavn, da man som passager ikke længere behøver tage sine elektroniske enheder op af sin håndbagage - noget som ellers har været en fast procedure

Aalborg Lufthavn, hvor man blandt andet kan opleve at få hjælp og vejledning af sikkerhedspersonalet, har som den første lufthavn i Danmark valgt at implementere EU Security Standard C2 i X-Ray maskinerne i sikkerhedskontrollen for håndbagage og persontjek. For rejsende i Aalborg Lufthavn betyder det, at man kan lade elektronikken - eksempelvis bærbare computere, tablets, mobiltelefoner og kameraer ligge i sin håndbagage. Det giver et hurtigere tjek, for nu skal man som passager kun gøre tre enkle ting: Tømme lommerne, tage jakken af og eventuelt tage væske op af håndbagagen.  


- Vi er de første i Danmark og nogle af de første i Europa, som har taget den nyeste teknologi i brug. Fra i dag kan vi tilbyde vores passagerer at lade deres elektroniske udstyr forblive i tasken, når de går igennem sikkerhedskontrollen. Dette er sammen med vores nye fremskudte boarding card check med til at skabe endnu bedre flow for vores passagerer, siger sikkerhedschef i Aalborg Lufthavn, Søren Bjerg.
 
 
- Den nye security standard, som vi fra i dag opererer med i Aalborg Lufthavn, C2 standarden, tilsikrer nu, at vi i en og samme arbejdsgang kan gennemlyse håndbagagen samt detektere for sprængstoffer, også selvom større elektronisk udstyr er placeret i tasken, siger Søren Bjerg og fortsætter: 


- Det letter forberedelsestiden for passagererne og giver et meget mere harmonisk flow. De behøver ikke længere at bruge to til tre kasser, som er svære at håndtere. Og boarding card er kontrolleret inden de kommer ind.

 
Leverandøren af det nye C2 udstyr i Aalborg Lufthavn, er Houlberg Instrumentering og Smiths Detection.


- Det har været et spændende projektforløb med fokus på passagerens oplevelse samtidig med at gældende EU- regler naturligvis skal overholdes. Vi ser meget frem til at følge den fulde implementering i Aalborg Lufthavn, siger direktør Michael Lynenskjold, der repræsenterer leverandøren.




 




Klik venligst

© Copyright 2024 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Refusion af flybilletter kunne ske via passagerernes rejseagent
- Transport-koncern fra Esbjerg havde fremgang på bundlinien
- Lavere efterspørgsel og overkapacitet påvirkede resultatet hos tysk transportkoncern
- Fagforbund taber sag mod ground handling-selskab
- Toldstyrelsen opfordrer virksomheder til at forberede sig på nyt it-system til eksport
- Stort batteri i Maglebylille skal lagre strøm til lufthavn på Amager
- Bombehunde kan sniffe en hel lastbiltrailer for sprængstoffer på få sekunder
- Lufthavn på Als udvider ledelsen
- Lufthavn løftede overskuddet op til knap 400 millioner kroner før skat
- Islandsk lavprisflyselskab havde en ret god februar
- SVM-Regeringen giver tilskud til indenrigsflytrafik
- Sydnorsk fjordby får flyforbindelse til København

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst