Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp
Forsiden
      

Ny net-side bygger på ledige bussæder

Tirsdag 25. september 2018 kl: 08:00
Share  


Af: Jesper Christensen

På fredag vil den første bus køre mellem Aalborg og Aarhus med rejsende, der har fået plads via web-siden pendulfart.dk. Bag siden, der betegner sig selv om en bus-områdets pendent til fly-områdets momondo, står Colourtours.dk, som ifølge selskabet webside blev stiftet først på året af den tidligere ejer af Rødbillet, Thomas Hintze

Thomas Jensen, der er salgschef og presseansvarlig hos Pendulfart.dk, forklarer konceptet over for transportnyhederne.dk.


Det handler om formidling af ledige pladser i de turistbusser, som dagligt kører rundt i landet. I første omgang er der fokus på busser, der kører mellem Aalborg og Aarhus. På fredag 28. september er der seks afgangstider på listen fra Aalborg til Aarhus og et tilsvarende antal den modsatte vej.


Hvis en turistbusvognmand eksempelvis har en tur fra Aalborg til Aarhus, hvor der er ledige pladser, kan han annoncere efter passagerer til pladserne via pendulfart.dk. Det er selvfølgelig ikke gratis for busvognmanden at benytte pendulfart, som vil have betaling for servicen. Men udgangspunktet er, at vognmanden gennem pendulfart.dk vil kunne få udnyttet kapaciteten bedre.


Thomas Jensen forklarer, at det er op til vognmanden at beslutte, hvor mange ledige pladser i bussen han vil annoncere til salg. Han oplyser afgangstiden fra eksempelvis Aalborg, så den kan komme på listen over forbindelser. Og pendulfart.dk er ikke kun forebeholdt vognmænd, der tager udgangspunkt i Aalborg og Aarhus. En busvognmand med en tur fra Skagen til Grænsen kan også annoncere ledige pladser på siden, hvis han er indstillet på at holde ind i Aalborg og Aarhus.


Den begrænsning, der ligger i pendulfart.dk på premieredagen og dagene derefter - at pendulfarten kun er mellem Aalborg og Aarhus - vil i takt med udviklingen blive mindre. Pendulfart.dk regner med løbende at kunne udvide servicen til at omfatte bustransport med turistbusser til hele landet - altså der, hvor turistbusvognmændene har ture hen.


- Senere går vi til København, siger Thomas Jensen.


Moms på biletten
Thomas Jensen forklarer, at da konceptet bygger på ledige pladser i busser, der kører turistkørsel, og som lejlighedsvis kan have ekstra passagerer med, er billetprisen inklusiv moms. 


- Turistbusserne kører i enkeltstående tilfælde, siger Thomas Jensen og forklarer, at hvis der er tale om regelmæssig og planlagt kørsel, handler det om fjernbuskørsel - og det kræver en fjernbus-tilladelse.


Colourtours.dk blev ifølge CVR-registret etableret 25. januar i år med Gert Clausen fra Højbjerg som direktør. Bestyrelsen bestod på det tidspunkt af Morten Bøgh Jensen, Aarhus, Thomas Hintze, Colombia og Finn Mikkelsen, Viby J.
 
Klik venligst

© Copyright 2019 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Lufthavn på Djursland skifter direktør
- Busoperatør inviterer til valgbesøg
- Tyskland får endnu en FlixTrain-forbindelse
- Forum for kollektiv trafik holdt årsmøde
- DSB efterlyser grønne idéer
- Aarhus Havn har fået undersøgt luftkvaliteten
- 21 broer og tunneller skal renoveres i år
- Parkering var til ulempe - og ulovlig
- Horsens bliver nødhavn
- Antallet af udenlandske busser i Danmark er mangedoblet på et år
- Program skaber en farverig oversigt over konsekvenser
- Unge drenge lagde muligvis sten på skinnerne

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst

Klik venligst

Klik venligst

Klik venligst

Klik venligstKlik venligst