Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp
Forsiden
      

Hybridbus fra Mercedes-Benz blev årets bus

Torsdag 20. september 2018 kl: 10:05
Share  


Af: Redaktionen

Hybridbus fra Mercedes-Benz blev årets bus

Juryen bag International Bus and Coach of the Year-prisen har udpeget Mercedes-Benz Citaro Hybrid som Bus of the Year 2019. Prisoverrækkelsen fandt sted på Daimlers stand på IAA-messen i Hannover 19. september. IAA åbner for det brede publikum torsdag med 27. september som sidste åbningsdag

- Bussen er en god og relativ billig løsning, der tilgodeser klimaet og behovet for energibesparelse, specielt hvad angår bytransport. Bussen kan sættes på vejene med det samme uden anskaffelse af ny infrastruktur. Sammen med HVO og/eller biodiesel kan bussen konkurrere med andre alternative brændstoffer om at begrænse emission i byområder, lyder det fra Tom Terjesen, der er formand for juryen bag International Bus and Coach of the Year.


- Du kan tjene penge med en kort tilbagebetalingsperiode og stadig spare brændstof, hvilket har en positiv indvirkning på totalomkostningen, påpeger han videre.


Bus Euro Testen
Bus Euro Testen, som dannede grundlag for voteringen, tager fire dage og starter med at teste tekniske parametre såsom bussens acceleration og bremseevne for at få et indtryk af køretøjets evner. Under en omfattende to-dages prøvekørsel bliver busserne derefter testet af jurymedlemmerne på en rute, som svarer til en eksisterende busrute på offentlige veje. 


På denne rute bliver bussen bedømt på parametre såsom køreegenskaber, styretøj og chaufførens udsyn, adgang til vedligeholdelse, passagerkomfort, bussens egnethed til at håndtere kørestole og barnevogne, gelændernes placering, rengøringsvenlighed, bussens konstruktion, sæder, vinduer osv. Udover disse parametre, bliver bussen bedømt på dens miljøvenlighed, bæredygtighed samt dens evne til at være effektiv og økonomisk rentabel. Bussen med den højeste score vinder International Bus of the Year prisen.


Juryen består af 21 professionelle journalister, der alle er specialiserede i køretøjer for passagertransport. Alle juryens medlemmer er frivillige og underlagt strenge krav for at opretholde neutralitet. Danske Busvognmænd med Busmagasinet er repræsenteret i juryen som repræsentant for Danmark.
Klik venligst

© Copyright 2019 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Lufthavn på Djursland skifter direktør
- Busoperatør inviterer til valgbesøg
- Tyskland får endnu en FlixTrain-forbindelse
- Forum for kollektiv trafik holdt årsmøde
- DSB efterlyser grønne idéer
- Aarhus Havn har fået undersøgt luftkvaliteten
- 21 broer og tunneller skal renoveres i år
- Parkering var til ulempe - og ulovlig
- Horsens bliver nødhavn
- Antallet af udenlandske busser i Danmark er mangedoblet på et år
- Program skaber en farverig oversigt over konsekvenser
- Unge drenge lagde muligvis sten på skinnerne

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst

Klik venligst

Klik venligst

Klik venligst

Klik venligstKlik venligst