Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp
Forsiden
      
UNDERSØGELSE:

Hver femte dansker vil forbyde mobiltelefonen i trafikken

Torsdag 20. september 2018 kl: 09:43
Share  


Af: Redaktionen

Selvom mobiltelefonen er blevet en fast del af næsten alle danskeres liv, mener 22 procent ifølge en undersøgelse gennemført af Kantar Gallup for Gjensidige Forsikring, at der skal være totalt forbud mod at bruge mobiltelefon i trafikken

Antallet af bilister og cyklister, der flytter blikket væk fra vejene for at kigge ned i deres mobiltelefoner, stiger i takt med, at mobilen er blevet en fast genstand i de flestes liv. Måske er det derfor, at hver femte dansker mener, at mobiltelefonen skal gøres helt forbudt i trafikken. Både som håndholdt og hvis den bruges med headset.


- Når trafikanter sms’er, foretager opkald eller tjekker de sociale medier, flytter de blikket væk fra trafikken og bliver uopmærksomme. Selvom det kun føles som et splitsekund og ikke virker som noget, der kan være farligt, ved vi, at uopmærksomhed er skyld i mange ulykker og i værste tilfælde dræber. Derfor forstår jeg godt, at så mange vil have, at telefonen skal være helt forbudt i trafikken, siger Henrik Sagild, der er skadedirektør i Gjensidige Forsikring.


Hver femte vil have højere straf for trafikforseelser
21 procent mener, at straffen skal være højere for bilister, der overtræder loven. ”Kør bil, når du kører bil,” lyder det fra Rådet for Sikker Trafik, og med lige præcis denne kampagne sættes der specifikt fokus på uopmærksomme trafikanter i den kommende periode, hvor der også vil være mere politikontrol på vejene.


- Man udsætter ikke kun sig selv, men også alle andre, for fare, når man fumler med telefonen i bilen eller på cyklen. I mange af vores skadesager ser vi tydeligt, hvordan uopmærksomheden i stigende grad er skyld i både mindre ulykker, men også de mere alvorlige. Hvis mere kontrol på vejene kan forhindre, at ulykken sker, er det en løsning, vi bifalder, siger Henrik Sagild.


Det er dog ikke kun mobiltelefonen, der kan stjæle opmærksomheden. Ting som at lægge make-up og læse er lige så farlige som at tjekke mobilen, og det er derfor vigtigt, at man lader alle disse ting vente, til man har parkeret bilen.


Om undersøgelsen
Undersøgelsen er foretaget af Kantar Gallup for Gjensidige Forsikring i juni i år blandt 1.510 repræsentativt udvalgte danskere.

Spørgsmålene til deltagerne lød:
Synes du, at nogle af følgende ting skal indføres?
  • 22 procent sagde ja til et totalt forbud mod at bruge telefon - både håndholdt og via headset i trafikken
  • 21 procent sagde ja til hårdere straffe for lovovertrædelser for bilister
Klik venligst

© Copyright 2019 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- DFDS skifter logistic-direktør
- Fire nye Goldhofer-trailere har dobbelt udtræk
- Blockchain-løsning skal øge åbenheden i biltransportbranchen
- Nyt distributionscenter i Greve har fået sin første nye lejer
- Dragørvognmand drager ud med rullegræs bag gardinerne
- Renault var med på elektrisk konference i Lyon
- Vognmand på Stevns tipper med kærre fra jysk forhandler
- Selvkørende lastbil har fået debut på svensk landevej
- 21 broer og tunneller skal renoveres i år
- Skraldebiler i Middelfart stopper med traditionel diesel
- Horsens bliver nødhavn
- Transportarbejdsgivernes formand fortsætter

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst

Klik venligst

Klik venligst

Klik venligst

Klik venligstKlik venligst