Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp
Forsiden
      

Københavns Lufthavn får ny flyrute til det vestlige Ukraine

Mandag 3. september 2018 kl: 20:43
Share  


Af: Redaktionen

Til foråret åbner det ungarsk-polske lavprisfyselskab, Wizz Air en ny og direkte flyrute fra den ukrainske by Lviv ti København. Wizz Air er blandt andet blevet kritiseret af fagforbundet 3F for de arbejdsforhold, selskabet tilbyder sine ansatte - en kritik som Wizz Air har afvist

Wizz Airs nye rute mellem Lviv og København er den tredje direkte rute mellem Danmark og Ukraine på tre år, der åbner i Københavns Lufthavn.


Når Wizz Air’s Airbus A320-fly med plads til 180 passagerer næste år i marts lander i Københavns Lufthavn efter at have tilbagelagt de 998 km, der er mellem Danylo Halytskyi-lufthavnen i Lviv og CPH, markerer det en stor ændring i forbindelserne mellem Københavns Lufthavn og det store land i Østeuropa.


For få år siden var der ingen flyforbindelser mellem de to lande, men Wizz Air’s rute til Lviv er den tredje fra Københavns Lufthavn, og det betyder, at der næste år udbydes 134.187 flysæder på afgange fra Ukraine til Københavns Lufthavn - en stigning på godt 44% sammenlignet med i år.
 
 
Ifølge Københavns Lufthavns kommercielle direktør, Peter Krogsgaard, er den nye rute en god nyhed for både dansk erhvervsliv og turisme her i landet.


- Den nye rute til Lviv er spændende, både for dansk erhvervsliv og for den danske turismeindustri. I løbet af de senere år har flere og flere danske virksomheder, eksempelvis i IT-sektoren, udvidet deres arbejde i Ukraine, og de får nu bedre forbindelser. Men også for den danske turistsektor er der tale om en god nyhed, når der fra næste år vil være endnu en direkte rute til Ukraine, der for få år siden slet ikke var serviceret fra Danmark. Samtidig får danskerne endnu en direkte rute til et spændende rejsemål i Østeuropa, siger Peter Krogsgaard.


Hos Wizz Air siger Andras Rado, Corporate Communications Manager, at selskabets nye lavprisrute bliver den eneste direkte forbindelse til Lviv, og den vil være en nem og overkommelig mulighed for både forretnings- og turistrejsende. 


- For at understrege vores engagement i landet udvider vi løbende vores danske rutenet, og vi har allerede offentliggjort fire nye ruter fra Danmark i år. Vi har tillid til, at vores kunder vil værdsætte denne lavprisforbindelse til Lviv, og at ruten vil blive lige så populær som de andre 14 ruter i vores danske rutenet. Vi vil fortsat udvide vores rutenet til yderst rimelige billetpriser og derved stimulere den lokale samfundsøkonomi på de destinationer, vi flyver til, siger han.


Fakta om ruten:
  • Ruten flyves af det ungarsk-polske flyselskab Wizz Air (W6) og bliver selskabets sjette rute i Københavns Lufthavn
  • Den første flyvning foregår 3. marts 2019, og ruten vil fra den dato blive befløjet to gange om ugen på onsdage og søndage
  • Ruten bliver betjent med et Airbus A320-fly med plads til 180 passagerer
  • Lviv ligger i det vestlige Ukraine, 70 km fra den polske grænse og 160 km fra Karpaterbjergene
  • Danylo Halytskyi International Airport (LWO) ligger 6 km fra centrum af Lviv og er opkaldt efter Daniel af Galicien, der grundlagde byen i 1256
  • Byen har mange navne og omtales både som Lvov eller med det tyske navn Lemberg
Klik venligst

© Copyright 2019 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- SAS åbner direkte rute til Torino
- Lufthavne ønsker bedre veje og togforbindelser i hele landet
- Bedre mobilitet er også et valg værd
- SAS-direktør skal være direktør i DI
- Dansk transport-koncern har åbnet nye porte i Tyrkiet
- Flere kopivarer bliver stoppet i tolden
- Datoen for Folketingsvalget er 5. juni
- Lavprisflyselskab fløj med flere passagerer i april
- Dansk transportkoncern øger overskudsgraden
- Flyselskab flyver igen efter en uges pause
- Piloter kan få deres udgifter til nye helbredsundersøgelser dækket
- Klimarådet peger på udfordringer og muligheder på vej mod et klimaneutralt samfund

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst

Klik venligst

Klik venligst

Klik venligst

Klik venligstKlik venligst