Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp   •   Transportjob
Forsiden
      

Bornholm får besøg af flere krydstogtskibe

Onsdag 15. august 2018 kl: 07:55
Af: Redaktionen

Rønne Havn A/S, der er den største havn på Bornholm, har slået sin krydstogtrekord fra sidste år og det ser ud til at tendensen fortsætter. I 2019 anslår havnen, at der vil ske en stigning i antallet af krydstogtpassagerer på godt 50 procent. Det skyldes, at havnen her vil kunne tage imod langt større krydstogtskibe, som følge af den igangværende havneudvidelse

Ifølge Niels Lundberg, der er krydstogtchef i Rønne, så har selskabet på nuværende tidspunkt nået flere krydstogtanløb end i 2017.


- På nuværende tidspunkt har vi netop passeret anløb nummer 30. Det er fire mere end sidste år på samme tid og sæsonen er jo ikke ovre endnu, siger Niels Lundberg og pointerer, at selskabet har ’calls’ helt frem til oktober.


Han har i gennem de sidste fire år arbejdet målrettet på at fange det internationale krydstogtmarkeds opmærksomhed og har rejst verden rundt for at holde møder med rederier med flere. Det arbejde er begyndt at bære frugt.


- Sidste år havde vi 26 anløb og cirka 12.500 gæster. Men i år forventer vi samlet set 43 anløb og cirka 20.000 gæster, hvilket er en ganske pæn fremgang, påpeger Niels Lundberg og henleder opmærksomheden på estimatet for 2019, hvor der forventes en passagerfremgang på godt 50 procent.


- 1. juni står vores nye 300 meter multipurpose-kaj klar til at modtage større krydstogtskibe på op til 350 meter. Det betyder, at vi estimerer med 46 anløb og cirka 30.000 gæster. De estimerede tal er et udtryk for, at vi forventer nogenlunde samme antal anløb, men betydeligt større skibe, hvilket kan ses i antallet af gæster. Derfor samarbejder vi også tæt med Destination Bornholm og er aktive i Cruise Bornholm Network, fordi vi gerne vil være godt rustede til det større rykind, siger Niels Lundberg.


Hos Thomas Bendtsen, der er administrerende direktør for Rønne Havn A/S, er de gode resultater et tegn på, at den forretningsstrategi, der fra tidlig færd er lagt, ser ud til at være den rigtige.


- Det er naturligvis en glæde at se, at de strategiske tiltag, vores organisatoriske ’turnaround’, havneudvidelsens realitet og en god portion knofedt fra ledelsens- og organisationens side nu er begyndt at bære frugt. Vi har hele tiden set et stort potentiale i krydstogtsegmentet og nu ser vi så en gradvis fremgang. Det er jeg rigtig stolt over på organisationens vegne, siger han.






Klik venligst

© Copyright 2024 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Seks meldes døde
- Havn investerer og reducerer sin gæld
- Containerskib sejler bro ned
- Skibe, der transporterer offshore-personale, bliver omfattet af ny international sikkerhedsstandard
- Kli­ma­re­gu­le­ringen af den globale skibsfart tager små skridt fremad
- Transport-koncern fra Esbjerg havde fremgang på bundlinien
- Lavere efterspørgsel og overkapacitet påvirkede resultatet hos tysk transportkoncern
- Rederi-koncern med islandske rødder lancerer rute uden om Frankrig
- Toldstyrelsen opfordrer virksomheder til at forberede sig på nyt it-system til eksport
- 31-årig anholdt i sag om indsmugling af 300 kg kokain
- Havneatlas giver overblik over danske erhvervshavne
- Havn melder sig ind i erhvervsorganisation

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst