Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp   •   Transportjob
Forsiden
      

Turistbusser og kanalbåde kan blive ramt af strejke

Tirsdag 14. august 2018 kl: 23:27
Af: Redaktionen

HK har hidtil uden resultat forsøgt at forhandle en overenskomst på plads med selskabet Strömma og Canal Tours, som driver turistbusser og kanalrundfart i København. Derfor har HK tirsdag fremsendt andet konfliktvarsel. De faglige organisationer, 3F, Dansk Metal og Serviceforbundet, har samtidig fremsendt sympatikonfliktvarsler til begge selskaber

Konfliktvarslerne betyder, at HK’s medlemmer kan forvente opbakning i deres strejke fra selskabernes bådfører, reparatører og buschauffører fra 30 august, hvor også de vil nedlægge arbejdet.


Forhandlingerne brød sammen i sidste, da Strömma og Canal Tours fortsat nægtede at tegne overenskomst for deres HK-ansatte på trods af, at HK opfylder 50 procent-reglen. De ansatte har blandt andet ønsket toiletpauser mellem turene, adgang til rent drikkevand i arbejdstiden, en sjette ferieuge, pension og barsel.  


De krav bliver de nu støttet i af deres kollegaer, som er organiseret i de øvrige forbund.


- En konflikt er ikke noget, vi tager let på. Det er jo en af de ultimative muligheder vi har, når en arbejdsgiver nægter at følge de regler, som gælder for alle andre. Derfor er vi selvfølgelig også glade for, at de øvrige organisationer vælger at bakke os op, siger formanden for HK Service Hovedstaden, René Knudsen, og fortsætter:


 
- De forhold, vi ser hos Strömma og Canal Tours, ligger langt fra de forhold, vi er vant til. Nogle af forholdende er deciderede bekymrende, både for medarbejderne, men også for de mange gæster, som enten sejler eller kører med turistbusserne og kanalrundfarten. Når de sikkerhedsansvarlige ikke får pauser og har adgang til drikkevand i sommervarmen, kan de potentielt udvikle sig til en rigtig farlig situation. Det er jo ikke ekstravagante krav, de ansatte fremsætter. De ønsker blot at modtage de samme rettigheder, som alle andre lønmodtagere i landet.

 
HK har siden februar forsøgt at få Strömma til at rette op på forholdende, men virksomheden har ikke været interesseret på trods af, at de er medlem af DI og HK opfylder 50 procent-reglen.


Hvis parterne ikke når til enighed inden da, vil strejken begynde 23 august.






Klik venligst

© Copyright 2024 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Mangel på mekanikere og reservedele påvirker togdriften i det sydlige Jylland
- Refusion af flybilletter kunne ske via passagerernes rejseagent
- Antallet af togrejser steg i årets første to måneder
- Passagerer tilbage til busser og tog er emnet på høring på Christiansborg
- Beskæftigelsen steg med 33.600 på et år
- Tur i pirattaxi på få kilometer kostede en del tusinde kroner
- Fredag 12. marts 2024 lå brændstofpriserne på følgende niveau
- Rutesektor har fået ny næstformand
- 32 kilometer spor skal bane vejen for hurtigere tog på Lolland
- Nye løsninger skal få flere passagerer i den kollektive trafik
- Fremtidens kollektive transport er kommet tættere på i Nordjylland
- Regionale buslinier i Hovedstaden skifter til el-drift

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst