Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp
Forsiden
      

Turistbusser og kanalbåde kan blive ramt af strejke

Tirsdag 14. august 2018 kl: 23:27
Share  


Af: Redaktionen

HK har hidtil uden resultat forsøgt at forhandle en overenskomst på plads med selskabet Strömma og Canal Tours, som driver turistbusser og kanalrundfart i København. Derfor har HK tirsdag fremsendt andet konfliktvarsel. De faglige organisationer, 3F, Dansk Metal og Serviceforbundet, har samtidig fremsendt sympatikonfliktvarsler til begge selskaber

Konfliktvarslerne betyder, at HK’s medlemmer kan forvente opbakning i deres strejke fra selskabernes bådfører, reparatører og buschauffører fra 30 august, hvor også de vil nedlægge arbejdet.


Forhandlingerne brød sammen i sidste, da Strömma og Canal Tours fortsat nægtede at tegne overenskomst for deres HK-ansatte på trods af, at HK opfylder 50 procent-reglen. De ansatte har blandt andet ønsket toiletpauser mellem turene, adgang til rent drikkevand i arbejdstiden, en sjette ferieuge, pension og barsel.  


De krav bliver de nu støttet i af deres kollegaer, som er organiseret i de øvrige forbund.


- En konflikt er ikke noget, vi tager let på. Det er jo en af de ultimative muligheder vi har, når en arbejdsgiver nægter at følge de regler, som gælder for alle andre. Derfor er vi selvfølgelig også glade for, at de øvrige organisationer vælger at bakke os op, siger formanden for HK Service Hovedstaden, René Knudsen, og fortsætter:


 
- De forhold, vi ser hos Strömma og Canal Tours, ligger langt fra de forhold, vi er vant til. Nogle af forholdende er deciderede bekymrende, både for medarbejderne, men også for de mange gæster, som enten sejler eller kører med turistbusserne og kanalrundfarten. Når de sikkerhedsansvarlige ikke får pauser og har adgang til drikkevand i sommervarmen, kan de potentielt udvikle sig til en rigtig farlig situation. Det er jo ikke ekstravagante krav, de ansatte fremsætter. De ønsker blot at modtage de samme rettigheder, som alle andre lønmodtagere i landet.

 
HK har siden februar forsøgt at få Strömma til at rette op på forholdende, men virksomheden har ikke været interesseret på trods af, at de er medlem af DI og HK opfylder 50 procent-reglen.


Hvis parterne ikke når til enighed inden da, vil strejken begynde 23 august.


Klik venligst

© Copyright 2018 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Skinnerne til Nordhavn er lagt
- Byggeriet af Sydhavnsmetroen er gået i gang
- Polske gas-busser skal køre i Paris
- Buschauffør ramte cyklist i højresving
- Busvognmand i Hvidovre køber el-busser i Kina
- Bekendtgørelse vil ændre reglerne for kompensation til fjernbusoperatører
- Letbaneoperatør har haft besøg af Trafikstyrelsen
- Dansk Jernbaneforbund og DSB har genoptaget forhandlingerne
- DSB forenkler organisationen
- Passagererne kan se frem til bedre internet i togene
- Tekniske problemer betyder forlænget ansøgningsfrist
- Buschauffører demonstrerede i fire byer

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst

Klik venligst

Klik venligst

Klik venligst

Klik venligstKlik venligst