Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp   •   Transportjob
Forsiden
      

Dokumentation om kontrol af logbøger over dyretransporter

Tirsdag 14. august 2018 kl: 18:11
Af: Jesper Christensen

Fødevarestyrelsen kom i begyndelsen af juli med en redegørelse om kontrollen af logbøger over lange dyretransporter, der strækker sig over mere end otte timer. Fødevarestyrelsen blev før sommeren kraftigt kritiseret for manglende opfølgning og politianmeldelser af brud på reglerne. I konklusionen peger Fødevarestyrelsen på manglende ressourcer på grund af retssager anlagt af branchen som en af årsagerne

Fødevarestyrelsen konstaterer i sin redegørelse blandt andet, at en stor andel af den manglende sanktionering, som styrelsen er blevet kritiseret for, vedrører forhold i ganske få virksomheder. I andre sammenhænge betegnes disse virksomheder som brodne kar.


Som årsag til den manglende kontrol giver Fødevarestyrelsen, at der har været et stort ressourceforbrug på en række retssager, som transportører har rejst mod Fødevarestyrelsen. Dertil kommer et stort ressourceforbrug på ikke budgetterede opgaver. Samlet har ressourceforbruget på især de to ovennævnte punkter trukket ressourcer fra kontrollen og sanktionering af overtrædelser af reglerne om logbøger.


Fødevarestyrelsen konkluderer, at den utilstrækkelige sanktionering har haft den effekt, at nogle transportvirksomheder uberettiget har opnået en konkurrencefordel. 


Den manglende sanktionering kan ifølge Fødevarestyrelsen have medvirket til, at visse virksomheder har spekuleret i at overtræde reglerne - især reglerne om transporttid.


Ifølge redegørelsen stod 3 af 18 kontrollerede danske virksomheder for henholdsvis 371, 155 og 89 overtrædelser. Af de udenlandske virksomheder var der en enkelt med 36 overtrædelser. 

Der blev konstateret 828 overtrædelser ved for lang køretid eller unødig forlænget køretid og 104 overtrædelser vedrørende overlæs og 23 overtrædelser vedrørende reglerne om logbog.


Interesserede kan se hele redegørelsen her:





Klik venligst

© Copyright 2024 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Skanderborg-virksomhed er endt i konkurs
- Seks meldes døde
- Entreprenør tog tre tre-akslede tandem-trækkere med til Herskind
- Dem fra Nordlunde har fået en ny fire-akslet maskinanhænger
- Havn investerer og reducerer sin gæld
- Ny limfjordsforbindelse bliver emne på samråd med transportministeren
- Overføringsanhænger skal føre containere til og fra opgaverne
- Slagelse-virksomhed skal bruge to nye trækkere til entreprenøropgaver
- 23-årig kørte i stjålet lastbil
- Pusher-trækker skal tage læsset med gyllevogne med mere
- Beskæftigelsen steg med 33.600 på et år
- Fragtfirma medbringer truck til lasten

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst