Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp
Forsiden
      

DB Schenker i Norge er mellemfornøjet med resultatet

Tirsdag 31. juli 2018 kl: 11:10
Share  


Af: Jesper Christensen

Den tyske transport- og logistik-koncern, DB Schenker, kom samlet set ud med et overskud på 477 millioner euro ud af en omsætning på 16,43 milliarder euro i det senest afsluttede regnskabsår. Direktøren for DB Schenker i Norge, Knut Eriksmoen, er kun mellemfornøjet med resultatet af de norske aktiviteter, der nåede op på en omsætning på 3,9 millarder norske kroner med en driftsmargin på 2,1 procent


Knut Eriksmoen peger på, at transporterhvervet i Norge har en lavt lønsomhed, og at lønsomheden viser en nedadgående kurve. Der til kommer at transporterhvervet i Norge og i det øvrige Skandinavien og Europa mangler chauffører.


- Chaufførernes status blandt ungdommen er blevet kraftigt udfordret i det seneste årti. Her må vi og branchen tage et krafttag for at undgå en chaufførkrise i Norge, siger Knut Eriksmoen og peger på, at unge vælger højere uddannelse og særligt bygge- og anlægsbranchen frem for chaufførerhvervet.


Knut Eriksmoen peger i forbindelse med årsresultatet på, at jernbanetransport står for en betydelig del af godstransporten i Norge, men at jernbanetransporten er udfordret på grund af en ustabil fremføring af togene, hvilket kan presse flere kunder til at vælge vejtransport frem for jernbanetransport.


På miljø-området har Schenker i Norgen den strategi kun af benytte Euro 6-lastbiler fra udgangen af 2019. Inden udgangen af 2020 skal al distribution i de større norske byer ske med fossil-frie køretøjer i byernes centre. Det vi sige enten med gas-drevne bil er eller med elektriske biler.


- Vi er allerede i gang med el-cykler i Oslo og Bergen, og de første elektriske vare- og lastbiler kører ud på norske veje næste år. Vi håber også at få gennemført test af selvkørende lastbiler (billedet) sammen med vores svenske søsterselskab i løbet af den kommende vinter, siger Knut Eriksmoen.


Klik venligst

© Copyright 2019 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- EU-Parlamentet stemmer og EU-Kommissionens vejpakke
- Lastbilchauffør slap uskadt
- Tre mænd er dømt i større sag om hash-smugling
- Vejdirektoratet udvider Motorvej E20 over Fyn
- Tre finalister til “Årets Transportvirksomhed 2019” bliver fundet lørdag
- Transportmessen i Herning er i gang
- Nyt trafikanlæg over Motorvej E20 ved Odense fungerer efter hensigten
- Esbjerg Havn fik et godt jubilæumsår
- Hønnikerne har 500 heste som trækdyr
- Limfjordshavn kom ud med overskud
- Dansk trailerspecialist åbner i Sverige
- Vognmandsorganisation melder alt klar til transportmesse

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst

Klik venligst

Klik venligst

Klik venligst

Klik venligstKlik venligst