Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp   •   Transportjob
Forsiden
      

Udenlandske busser kørte i stor kontrol

Torsdag 5. juli 2018 kl: 19:19
Af: Redaktionen

Politiet, Skat og Arbejdstilsynet var i sidste uge fælles om en stor kontrol af busser i København. Danske Busvognmænd kommenterer indsatsen fra myndighedernes side ved at understrege, at organisationen er meget tilfredse med, at der kommer mere fokus på, at også de udenlandske busser skal overholde gældende lovgivning


Kontrollen blev gennemført på foranledning af Danske Busvognmænd, og i løbet af dagen blev der kontrolleret mange busser, hvoraf en stor del var udenlandske.


Fra politiets side var der tale om den generelle vejsidekontrol inklusiv bremseprøvestand samt om busserne havde miljøzonemærkat. Skat kontrollerede for momsregistrering og -afregning, og Arbejdstilsynet kontrollerede om de udenlandske chauffører var registreret i RUT-registeret, som udstationerede medarbejdere skal være registreret i, når de udfører arbejde i Danmark.


Danske Busvognmænd har siden sidste sommer, hvor organisationen lavede den første store registrering af udenlandske busser i Danmark, haft en lang række af møder med politikere og myndigheder. 


- Vi er meget tilfredse med, at Politi, Skat og Arbejdstilsynet nu arbejder sammen om at kontrollere de udenlandske busser. Vi kan se af vores undersøgelse sidste år samt den igangværende registrering af udenlandske busser, at der er et stigende antal udenlandske busser stationeret mere eller mindre permanent i sommersæsonen i Danmark, siger administrerende direktør Michael Nielsen.


Han peger endvidere på, at det er klart, at udenlandske busvognmænd også skal overholde gældende lovgivning ved kørsel i Danmark. Danske Busvognmænd er derfor yderst tilfredse med at alle tre relevante myndigheder samarbejder for at sætte fokus på området og dermed forhåbentligt stoppe lovovertrædelser.


- Vi har set beviser på, at udenlandske incomingbureauer opfordrer busvognmænd til ikke at betale moms ved kørsel i Danmark. Yderligere står det klart, at mange af de udenlandske chauffører overnatter i busserne rundt omkring i København. Det er væsentligt, at myndighederne fortsætter de aktiviteter de nu har igangsat, indtil der er sikret fair og lige konkurrence i branchen, siger Michael Nielsen.


Resultaterne af dagens kontrol er endnu ikke offentliggjort.




Klik venligst

© Copyright 2024 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- 2023 blev et tilfredsstillende år for Metroselskabet
- Gravearbejdet på Femern Bælt-tunnelen er afsluttet
- Bus- og togoperatør går kollektiv
- Over 4.000 gange skulle vejdirektoratet samle tabt gods op efter andre
- Påsken løftede passagertallet hos rederikoncern
- Fredag 12. april 2024 lå brændstofpriserne på følgende niveau
- Bane i Odsherred skal renoveres og have nye sveller
- Aarhus Kommune vil nedlægge letbanestop med få passagerer
- Banedanmark skal undersøge tre mulige linieføringer
- Finsk rederi har åbnet rute mellem Skåne og Polen
- Hvordan binder vi Danmark bedre sammen?
- Fjernbusterminal åbner i København 6. juni

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst