Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp
Forsiden
      

Volvo skal levere 30 elektriske busser til Göteborg

Onsdag 4. juli 2018 kl: 12:00
Share  


Af: Redaktionen

Med en ordre på 30 el-busser kan Volvo Bussar notere den hidtilstørste samlede ordre på elektriske busser i Sverige. Ordren er også Volvo Bussars hidtil største, når det gælder helt elektriske busser

Volvo skal levere 30 elektriske busser til Göteborg
De 30 elektriske busser, der er blevet bestilt af Göteborgs Spårvägars datterselskab GS Buss, skal fra næste efterår trafikere Linje 60 i Göteborg. Busserne skal køre på Linje 60 mellem Redbergsplatsen og Masthugget - og også på Linje 59 och 62. De har en batterikapacitet på 200 kWh og skal lades ved endestationerne, når det gælder Linje 60, og i depoterne. I denne sammenhæng vil GS Buss stå for ladeinfrastrukturen. Volvo Bussar skal stå for vedligeholdelsen af busser og batterier for en fast månedlig betaling.


Linje 60 er en af Västtrafik’s mest trafikerede linier i Göteborg. I 2017 transporterede busserne på linien over 6,2 milioner passagerer og yderligere 0,7 milioner på linierne 59 og 62.


Västtrafik, der har ansvaret for den kollektive transport i Västra Götalandsregionen har høje mål for bæredygtig transport - blandt andet skal CO2-udslippet sænkes med 80 procent i 2020. I 2025 skal alle transporter ske i køretøjer, der bruger bæredygtig energi. Derudover skal støjen fra trafikken begrænses.


I dag kører der omkring 60 hybridbusser fra Volvo i Göteborg. Dertil kommer, at Linje 55 siden 2015 er blevet trafikeret af helt elektriske Volvo-busser samt ladehybridbusser inden for rammerne af ElectriCity. Dertil kommer to elektriske Volvo-ledbusser, der blev sat ind på Linje 16 sidst i juni.


- Elbusser skaber nye muligheder for byplanlægning, da vi kan føre den kollektive transport tættere på der, hvor mennesker er - selv indendørs, siger Håkan Agnevall, der er administrerende direktør for Volvo Bussar. 


Klik venligst

© Copyright 2019 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Sekretariatschef går på pension
- Fuld passager nægtede at betale
- I Viborg kan man tage sin cykel med i bussen
- EU’s formandskab og EU-Parlamentet vil fremme renere køretøjer
- Flyproducent vil indstille produktionen af verdens største fly
- Sønderborg Lufthavn skal være mere grøn
- Vognmænd skal indbetale pension til chauffører
- Energi- og miljøkrav til taxier med videre vil blive ændret
- Storstrejke i Belgien rammer den fælles transport og fabrikker
- Enhedslisten vil skabe bæredygtig transport for alle
- Kalundborg Taxa kører ind i Dantaxi 4x48
- Kunderne vender tilbage til banen mellem Odder og Aarhus

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst

Klik venligst

Klik venligst

Klik venligst

Klik venligstKlik venligst