Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp
Forsiden
      
UNDERSØGELSEN:

Cyklisterne har den farligste adfærd

Tirsdag 26. juni 2018 kl: 10:39
Share  


Af: Redaktionen

Det er ikke dem, der sidder bag rattet i lastbilerne, busserne eller taxierne, der ifølge danskerne har den farligste adfærd i trafikken. Det er derimod cyklisterne, efterfulgt af bilisterne. Det viser en ny undersøgelse, som Kantar Gallup har lavet for Gjensidige Forsikring

Statistikken viser, at fire ud af fem danskere har mindst én cykel. For én ud af fem danskerne er cyklen det foretrukne transportmiddel i hverdagen. Men noget tyder på, at cyklisterne har noget at lære. For ifølge 44 procent af danskerne har cyklister den farligste adfærd i trafikken. Det er et godt stykke foran bilisterne, som ifølge 25 procent af danskerne er farligst. 13 procent af danskerne mener ifølge undersøgelsen, at lastbilchauffører har den farligste adfærd.


- Det er er tankevækkende, at cyklisterne har det værste ry i trafikken. Især da de ofte er den bløde part i trafikuheld, og man derfor må antage, at de prøver at undgå ulykker. I vores opgørelser over skader i trafikken, er det tydeligt, at det ikke er cyklisterne, der er involveret i flest skader - det er bilisterne. Men det betyder ikke, at cyklister bare skal ignorere dette resultat, der viser, at det nærmest kun kan blive bedre, siger Henrik Sagild, der er skadedirektør i Gjensidige Forsikring.


Fire ud af fem ejer en cykel - ikke alle har farlig adfærd
Selv om undersøgelsens resultat er relativt entydig, betyder det ikke, at alle cyklister har en farlig adfærd i trafikken. 
Erfaringerne fra Gjensidige er dog, at det ofte er cyklister, der får personskader. Faktisk sker det oftere for dem end for bilister og fodgængere. Tal fra Danmarks statistik viser også, at selv om færre cyklister generelt kommer til skade i trafikken, er tallet stadig højere end antallet af bilister, der kommer til skade.


- Selv ser jeg hver dag cyklister, der på den ene eller anden måde bryder loven ved at køre over for rødt, sender SMS eller lignende. I nogle tilfælde er det naturligvis mindre farligt end andre, men generelt må jeg sige, at det overrasker mig, at man tager chancen, når man så let kan komme alvorligt til skade. Det er dog vigtigt at huske, at det ikke er alle cyklister, der udviser farlig adfærd, når de bevæger sig rundt i trafikken, siger Henrik Sagild.


Om undersøgelsen:
Undersøgelsen er foretaget af Kantar Gallup for Gjensidige Forsikring i februar blandt 1.841 repræsentativt udvalgte danskere

Cyklister

44 procent

Bilister

25 procent

Lastbilchauffører

13 procent

Taxichauffører

6 procent

Andet

1 procent

Ved ikke

11 procent
Klik venligst

© Copyright 2019 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Sekretariatschef går på pension
- Lastbilchauffør hævde et koben og slog bilist
- Transportkoncern er klar til vækst og opkøb
- DSV vil give mere for aktierne i konkurrent
- Panalpina er i dialog med konkurrent om samarbejde
- Chauffører kan få kursus i suge- og spuleteknik
- Burgerkæde i Sveriges hovedstad får varerne leveret med hybridlastbil
- Aerodynamisk design bliver fremskyndet
- EU’s formandskab og EU-Parlamentet vil fremme renere køretøjer
- EU har fået en ny arbejdsmarkedsmyndighed
- Tysk vognmandsorganisation kræver hjemtur hver fjerde uge
- Stor europæisk transportvirksomhed tester i gas-lastbiler

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst

Klik venligst

Klik venligst

Klik venligst

Klik venligstKlik venligst