Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp
Forsiden
      

Odenses letbanetog og perroner bliver røgfri

Mandag 25. juni 2018 kl: 18:52
Share  


Af: Redaktionen

Odense Letbane har netop besluttet at følge sædvane i tog og på perroner i Danmark og gøre letbanetogene og de 26 standsningssteder røgfri. Hensigten er, at ingen passagerer skal udsættes for passiv rygning, hverken udendørs eller indendørs i forbindelse med deres tur med letbanen, der efter plane skal åbne i den fynske storby i slutningen af 2020

Odense Letbane P/S har indgået en aftale med Odense Kommune om at gøre tog og standsningssteder røgfri. Det sker samtidig med, at der indgås partnerskab med Røgfrit Odense. Med partnerskabet arbejder Odense Letbane sammen med Røgfrit Odense om at skabe røgfri fællesskaber - her i den kollektive trafik.

 
- Det er en helt naturlig ting for os, at letbanen skal være røgfri, da vi ønsker at medvirke til den generelle indsats for rygestop og mod rygestart. Det vil gælde for både vores personale og for vores fremtidige kunder, at letbanen skal være totalt røgfri, siger Mogens Hagelskær, der er administrerende direktør hos Odense Letbane P/S.


- Det vil sige, at det, foruden i vogne og på perroner, vil blive forbudt at ryge på alle vores inden- og udendørs arealer og i alle vores bygninger. For personalet vil det fremover gælde, at de slet ikke må ryge i arbejdstiden. Så medarbejderen på det kommende vedligeholdelsesværksted kan heller ikke lige tage en rygepause, siger han.


Som konsekvens af rygepolitikken er der således også bestilt skraldespande til perronerne uden askebægre, for cigaretten må slet ikke ryge på perronerne. Heller ikke dampen fra E-cigaretter vil blive accepteret.
 

Formanden for Odense Kommunes Sundhedsudvalg er meget tilfreds med aftalen med Odense Letbane.

 
- Jeg er super glad for, at Odense Letbane som partner i Røgfrit Odense nu er med til at realisere vores vision om en røgfri by. Ikke nok med at letbanen kommer til at befri vores Odense for en masse partikelforurening og støj fra dieselmotorer, så bliver perroner og vogne også røgfri. Det er total win-win. Vi skal gøre det nemt at leve sundt i Odense. Sammen. Det er derigennem vi kan skabe de store forandringer, siger Brian Skov Nielsen (EL), der er formand for Sundhedsudvalget i Odense Kommune.
 

Odense Letbane tager allerede nu konsekvensen af rygepolitikken, så den også omfatter de ansatte på det eksisterende letbanekontor. Her vil der et halvt år endnu kunne ryges i selvbetalte pauser uden for letbanens matrikel - fra årsskiftet bliver det totalt forbudt at ryge i arbejdstiden. Rygepolitikken omfatter også alle rådgivere og besøgende hos letbanen.
 
Klik venligst

© Copyright 2019 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Sekretariatschef går på pension
- Fuld passager nægtede at betale
- I Viborg kan man tage sin cykel med i bussen
- EU’s formandskab og EU-Parlamentet vil fremme renere køretøjer
- Flyproducent vil indstille produktionen af verdens største fly
- Sønderborg Lufthavn skal være mere grøn
- Vognmænd skal indbetale pension til chauffører
- Energi- og miljøkrav til taxier med videre vil blive ændret
- Storstrejke i Belgien rammer den fælles transport og fabrikker
- Enhedslisten vil skabe bæredygtig transport for alle
- Kalundborg Taxa kører ind i Dantaxi 4x48
- Kunderne vender tilbage til banen mellem Odder og Aarhus

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst

Klik venligst

Klik venligst

Klik venligst

Klik venligstKlik venligst