Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp
Forsiden
      

Polsk busproducent introducerer brintbus med 350 kilometers rækkevidde

Mandag 25. juni 2018 kl: 00:01
Share  


Af: Jesper Christensen

Solaris Bus & Coach vil i løbet af næste år introducere en ny elektrisk bus, der har brint som den væsentligste energibærer til bussens el-motorer. Dertil kommer et mindre Solaris High Power batteri, der skal støtte brintanlæggets brændselscelle, når motorerne kræver mest energi

Polsk busproducent introducerer brintbus med 350 kilometers rækkevidde
Med brint som hovedenergibærer vil de nye Solaris Urbino 12 hydrogen-busser komme op på en rækkevidde på 350 km mellem hver energipåfyldning. Solaris Bus & Coach oplyser, at den 12 meter lange brintbus vil have plads til op til 80 passagerer.


Solaris Urbino 12 hydrogen er en videreudvikling af de første busser med brintanlæg, som Solaris Bus & Coach leverede til Hamburger Hochbahn i 2014. Her var batterierne det centrale, mens brintsystemet sørgede for at øge rækkevidden. I den nye udgave af brintbusser fra den polske busproducent er rollerne byttet om. Her er brint-anlægget det centrale, mens batteriet fungerer som støtte.
Brint-anlægget på den nye Solaris-busser bygger på de seneste års udvikling. Det betyder lettere tanke til brinten, og mere effektive brændselsceller. Derudover vil busserne være forsynet med en CO2-varmepumpe, der udnytter overskudsvarme fra brændselscellerne.


Solaris’  viceadministrerende direktør, Dariusz Michalak, der leder busproducentens udviklingsafdeling, fremhæver, at el-busser med brint som energibærer, er lettere end el-busser med batterier og har en lang rækkevidde.


- De har pontentialet til at blive meget populære i markedet, siger han.


De to brintbusser, som Solaris leverede til Hamburger Hochbahn i 2014, er 18,75 meter lange ledbusser - og de er stadig i regulær daglig drift på byens rute 109. Sidste år leverede  Solaris den første trolley-bus med brintanlæg til Riga i Letland sidste år. I år vil antallet af sådanne busser i Riga komme op på ti.Klik venligst

© Copyright 2019 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Sekretariatschef går på pension
- Fuld passager nægtede at betale
- I Viborg kan man tage sin cykel med i bussen
- EU’s formandskab og EU-Parlamentet vil fremme renere køretøjer
- Flyproducent vil indstille produktionen af verdens største fly
- Sønderborg Lufthavn skal være mere grøn
- Vognmænd skal indbetale pension til chauffører
- Energi- og miljøkrav til taxier med videre vil blive ændret
- Storstrejke i Belgien rammer den fælles transport og fabrikker
- Enhedslisten vil skabe bæredygtig transport for alle
- Kalundborg Taxa kører ind i Dantaxi 4x48
- Kunderne vender tilbage til banen mellem Odder og Aarhus

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst

Klik venligst

Klik venligst

Klik venligst

Klik venligstKlik venligst