Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp
Forsiden
      
LO:

Styrk kontrollen med social dumping og hæv straffen for misbrug af ordninger

Onsdag 20. juni 2018 kl: 11:20
Share  


Af: Redaktionen

Siden 2015 har Skats kontrolindsats over for virksomheder, der beskæftiger udenlandsk arbejdskraft, indbragt over en halv milliard kroner. Alligevel følger bevillingerne til indsatsen mod social dumping ikke med den stigende mængde udenlandsk arbejdskraft. Derfor foreslår fagforeningernes landsorganisation, LO, en styrket indsats og hårdere straffe til arbejdsgivere for misbrug

LO, der har forslaget med til Disruptionrådsmødet i gråsten i denne uge, peger på, at den samlede indsats kan betale for sig selv og mere til. Ifølge den seneste afrapportering har Skats kontrolindsats mod social dumping givet 547 millioner kroner i indtægter fra 2015 til 2017.


Efter LO’s opfattelse gør VLAK-Regeringen ikke noget for at sikre, at indsatsen kan følge med den stigende mængde udenlandsk arbejdskraft i Danmark. Derfor vil LO have indsatsen mod social dumping styrket og sikret med en permanent bevilling.


- Antallet af udenlandske lønmodtagere er steget med fem procent om året siden 2010. Alligevel gør regeringen alt for lidt for at sikre, at det foregår på ordentlige vilkår. Det er jo tudetosset, når indsatsen mere end betaler for sig selv, siger LO’s formand Lizette Risgaard.


LO gennemførte i foråret en globaliseringsundersøgelse, der viste, at 6 ud af 10 danskere mener, at politikerne gør for lidt for at forhindre social dumping.


- Lad os nu få lavet en fast bevilling og en styrkelse af indsatsen mod social dumping, der passer til det stigende behov, siger LO-formanden.


Hårdere straffe til snydende arbejdsgivere
Samtidig mener LO, at det bør være muligt at straffe arbejdsgivere hårdere, hvis de bliver taget i at bryde reglerne for udenlandsk arbejdskraft. I den forbindelse nævner LO, at man i eksempelvis Tyskland giver bøder, der er op til tre gange højere end i Danmark. 


LO mener, at hvis en arbejdsgiver bliver taget i at misbruge de ordninger, der gør det muligt at hente udenlandsk arbejdskraft fra tredjelande til Danmark, skal de kunne udelukkes fra at kunne bruge dem igen.


- Vi ser jo desværre eksempler på arbejdsgivere, der ansætter udlændinge gennem erhvervsordningerne og snyder dem systematisk i løn. Når det bliver opdaget, bliver den pågældende udlænding sendt hjem, men arbejdsgiveren henter bare en ny udlænding gennem samme ordning, og alt kører videre.  Det jo absurd, at de kan gøre det igen lige bagefter, siger Lizette Risgaard.


A-kasserne skal have bedre muligheder for at opkvalificere ledige
Disruptionrådets arbejde bør efter LO’s opfattelse i højere grad afspejle rådets opgave med at ruste Danmark til fremtidens arbejdsmarked. Derfor lægger LO med sine forslag også op til, at a-kasserne skal have bedre muligheder for at sætte gang i opkvalificeringen af de danske ledige, så de matcher de ledige job og alle kan få gavn af opsvinget.


- Hvis vi vil ruste Danmark til fremtidens arbejdsmarked, bør vi i høj grad fokusere på at få de hjemlige ledige med på vognen, siger Lizette Risgaard.


Interesserede kan læse LO’s forslag om udenlandsk arbejdskraft i Danmark her:Klik venligst

© Copyright 2019 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Sekretariatschef går på pension
- Lastbilchauffør hævde et koben og slog bilist
- Transportkoncern er klar til vækst og opkøb
- DSV vil give mere for aktierne i konkurrent
- Panalpina er i dialog med konkurrent om samarbejde
- Chauffører kan få kursus i suge- og spuleteknik
- Burgerkæde i Sveriges hovedstad får varerne leveret med hybridlastbil
- Aerodynamisk design bliver fremskyndet
- EU’s formandskab og EU-Parlamentet vil fremme renere køretøjer
- EU har fået en ny arbejdsmarkedsmyndighed
- Tysk vognmandsorganisation kræver hjemtur hver fjerde uge
- Stor europæisk transportvirksomhed tester i gas-lastbiler

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst

Klik venligst

Klik venligst

Klik venligst

Klik venligstKlik venligst