Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp
Forsiden
      

Dansk registrerede lastbiler arbejdede mindre

Tirsdag 19. juni 2018 kl: 11:00
Share  


Af: Jesper Christensen

Den seneste statistik fra Danmarks Statistik over transportarbejdet med lastbiler viser, at det samlede transportarbejde (gods gange distance) med danske lastvogne er faldet i første kvartal 2018 i forhold til samme kvartal sidste år

Transportarbejdet i første kvartal 2018 blev samlet 3.787 millioner tonkm mod 4.015 millioner tonkm i samme kvartal 2017. 


Statistikken viser, at det nationale transportarbejde faldt 8,1 procent fra 3.344 millioner tonkm i første kvartal 2017 til 3.072 millioner tonkm i første kvartal i år, mens det internationale steg med 6,6 procent fra 670 millioner tonkm i første kvartal 2017 til 714 millioner tonkm i første kvartal i år.


Tallene for det international transportarbejde dækker over en stigning i transportarbejdet med gods fra Danmark til udlandet, og et fald i transportarbejdet den anden vej og i arbejdet med tredjelandskørsel og cabotagekørsel i andre lande.


Hovedparten af den internationale godstransport med danske lastvogne går til og kommer fra Sverige, Norge og Tyskland. Statistikken viser, at de tre lande tilsammen står for 76 procent af det samlede internationale transportarbejde med danske lastvogne. Sverige står for 33 procent, Norge for 22 procent og Tyskland 21 procent.


Danske lastvognes transportarbejde fra Danmark til Sverige udgør 49 procent af det samlede transportarbejde - inklusive udenlandske lastvogne - fra Danmark til Sverige. Danske lastvogne transporterer 60 procent af alt gods fra Danmark til Norge, og 14 procent til Tyskland.


I den internationale transport til Danmark kommer 92 procent af transportarbejdet fra de tre lande. Her er Sverige største afsender af 54 procent af danske lastvognes transportarbejde til Danmark. Tyskland følger efter med 27 procent, mens norge afsender 12 procent.


De danske lastvogne står for 43 procent af det totale transportarbejde fra Sverige til Danmark, 32 procent af transportarbejdet fra Norge og 7 procent af transportarbejdet fra Tyskland.
Klik venligst

© Copyright 2019 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Sekretariatschef går på pension
- Lastbilchauffør hævde et koben og slog bilist
- Transportkoncern er klar til vækst og opkøb
- DSV vil give mere for aktierne i konkurrent
- Panalpina er i dialog med konkurrent om samarbejde
- Chauffører kan få kursus i suge- og spuleteknik
- Burgerkæde i Sveriges hovedstad får varerne leveret med hybridlastbil
- Aerodynamisk design bliver fremskyndet
- EU’s formandskab og EU-Parlamentet vil fremme renere køretøjer
- EU har fået en ny arbejdsmarkedsmyndighed
- Tysk vognmandsorganisation kræver hjemtur hver fjerde uge
- Stor europæisk transportvirksomhed tester i gas-lastbiler

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst

Klik venligst

Klik venligst

Klik venligst

Klik venligstKlik venligst