Klik venligst

  
Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp
Forsiden
      

Dansk registrerede lastbiler arbejdede mindre

Tirsdag 19. juni 2018 kl: 11:00
Share  


Af: Jesper Christensen

Den seneste statistik fra Danmarks Statistik over transportarbejdet med lastbiler viser, at det samlede transportarbejde (gods gange distance) med danske lastvogne er faldet i første kvartal 2018 i forhold til samme kvartal sidste år

Transportarbejdet i første kvartal 2018 blev samlet 3.787 millioner tonkm mod 4.015 millioner tonkm i samme kvartal 2017. 


Statistikken viser, at det nationale transportarbejde faldt 8,1 procent fra 3.344 millioner tonkm i første kvartal 2017 til 3.072 millioner tonkm i første kvartal i år, mens det internationale steg med 6,6 procent fra 670 millioner tonkm i første kvartal 2017 til 714 millioner tonkm i første kvartal i år.


Tallene for det international transportarbejde dækker over en stigning i transportarbejdet med gods fra Danmark til udlandet, og et fald i transportarbejdet den anden vej og i arbejdet med tredjelandskørsel og cabotagekørsel i andre lande.


Hovedparten af den internationale godstransport med danske lastvogne går til og kommer fra Sverige, Norge og Tyskland. Statistikken viser, at de tre lande tilsammen står for 76 procent af det samlede internationale transportarbejde med danske lastvogne. Sverige står for 33 procent, Norge for 22 procent og Tyskland 21 procent.


Danske lastvognes transportarbejde fra Danmark til Sverige udgør 49 procent af det samlede transportarbejde - inklusive udenlandske lastvogne - fra Danmark til Sverige. Danske lastvogne transporterer 60 procent af alt gods fra Danmark til Norge, og 14 procent til Tyskland.


I den internationale transport til Danmark kommer 92 procent af transportarbejdet fra de tre lande. Her er Sverige største afsender af 54 procent af danske lastvognes transportarbejde til Danmark. Tyskland følger efter med 27 procent, mens norge afsender 12 procent.


De danske lastvogne står for 43 procent af det totale transportarbejde fra Sverige til Danmark, 32 procent af transportarbejdet fra Norge og 7 procent af transportarbejdet fra Tyskland.
Klik venligst

© Copyright 2018 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Tanktransportvirksomhed udvider i Vejle
- Vognmandsorganisation foretrækker normaltid
- To tredjedele af kommunerne deltager i uopmærksomhedskampagne
- 93 procent tager afstand fra uopmærksom kørsel
- Elektriske distributionslastbiler kommer på gaden
- Lørdag er vognmændenes dag på Fyn
- Tyve tog tyve paller eller flere i Birkerød
- Tyve tog tyve paller eller flere i Birkerød
- Tyve borede ned til olien - i en tank
- Ford lancerer ny to-tons Transit på IAA i Hannover
- 28-årig svensk mand skal for en dommer i sag om tyveri fra lastbiler
- Polsk chauffør tog trofæet hos Volvo Trucks i Sverige

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst

Klik venligst

Klik venligst

Klik venligst

Klik venligstKlik venligst