Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp
Forsiden
      

Varebil-chauffør arbejde i 19 timer

Mandag 11. juni 2018 kl: 11:44
Share  


Af: Redaktionen

En 18-årig varebil-chauffør fra Randers blev vækket, da varebilen kørte ud på rumlerillerne langs motorvejen. - Det kunne være endt helt galt. Det var fuldstændig sindssygt og totalt uansvarligt at køre så mange timer, siger chaufføren fra Randers til Fagbladet 3F

Den 18-årige chauffør, Alex Brix Andersen, der var ansat hos Kisser’s Kurer Kørsel i Christiansfeld, sagde efterfølgende sit job op. Ifølge Fagbladet var han blevet stillet en løn på 1.200 kroner i udsigt pr. vagt. På den første og eneste vagt løftede Alex Brix Andersen blandt andet tunge byrder - blandt andet et tre-fire meter langt jernrør.


Ifølge Fagbladet 3F er Alex Brix Andersen ikke den eneste chauffør, der er blevet præsenteret for lange arbejdsdage. En anden chauffør- 23-årige Benjamin Skov Vraa, der også er fra Randers - har også kørt for Kisser’s Kurer Kørsel i Christiansfeld. Han arbejde for virksomheden i seks dage med vagter på 13 timer, inden han sagde op.


Begge chauffører oplevede i følge Fagbladet 3F at blive presset af deres arbejdsgiver. Alex Brix Andersen fortæller til Fagbladet, at hans arbejdsgiver sagde: “Speederen i bund. Du skal nå det”. 


Benjamin Skov Vraa siger til Fagbladet 3F, at han fik at vide af Kirsten Schneider, at han skulle gøre det godt, ellers ville han blive fyret. Han blev også ringet op om natten, når han kørte og fik at vide, at skulle gå hurtigere.


Kisser’s Kurer Kørsel i Christiansfeld kørte blandt andet for Brink Transport ApS i Hammel. Her oplyser administrerende direktør Anders Brink til Fagbladet, at samarbejdet med Kisser’s Kurer Kørsel er blevt afbrudt på grund af misligholdelse af en kørselskontrakt, mange fejlafleveringer og for sene leveringer.


Ifølge 3F er de to chaufførers oplevelser hos fra Kisser’s Kurer Kørsel et godt eksempel på, at der er behov for øget kontrol med varebiler, der bliver brugt til godstransport.


- Det er skræmmende og helt uanstændigt med de arbejdsvilkår. Og meget farligt for trafiksikkerheden. Det er desværre ikke ukendt i branchen, hvor enhver kan slå sig ned som vognmand med køretøjer under 3.500 kilo, siger transportgruppeformand Jens Laursen til Fagbladet.


- Det understreger, at der er hårdt brug for meget mere kontrol af arbejds- og lønvilkår med de køretøjer, siger han videre.


Fagbladet 3F har haft kontakt med Kirsten Schneider, der driver Kisser’s Kurer Kørsel. Hun afviser at skulle have presset og stresset Alex Brix Andersen. Hun siger til Fagbladet, at det ikke er godt, at en chauffør kører 19 timer i streg, som i Alex Brix Andersens tilfælde, og at det ikke er ansvarligt at køre så mange timer, som Benjamin Skov Vraa har gjort.


Kirsten Schneider siger til Fagbladet 3F, at hun planlægger turene efter det gods, der er på turene. Hun har selv kørt alle turene, og kører selv hver nat.


- Jeg kan godt nå det, siger hun til Fagbladet 3F.


Klik venligst

© Copyright 2018 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- 31-årig blev sigtet for dieseltyveri
- Byggemarked har fået ny lastbil med kran
- Landmand har spærret vej med jord og halmballer
- Strækningskontrol kan løse problem med hurtigtkørende bilister
- Nogle bilister kører på Øresundsbroen med over 200 km/t - det skaber bekymring
- Hollandsk lastbilchauffør er blevet dømt for narkosmugling
- Glostrup-virksomhed overtager skraldet i Aarhus Kommune
- Amsterdam og Milano-området får direkte godsforbindelse med tog
- Brændstofpriserne er på vej op
- Tabt affald skaber farlige situationer på danske veje
- Hasselager-vognmand skubber på læsset
- Iveco tager tre ud af ti

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst

Klik venligst

Klik venligst

Klik venligst

Klik venligstKlik venligst