Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp   •   Transportjob
Forsiden
      

Danske Rederier har fået ny formand

Torsdag 24. maj 2018 kl: 10:51
Af: Redaktionen

Danske Rederier afholdt torsdag generalforsamling og valgte Niels Smedegaard fra DFDS som ny formand efter Claus V. Hemmingsen fra A.P. Møller Mærsk A/S, der fortsætter som næstformand i bestyrelsen


Der var glæde at spore, da Danske Rederier i dag holdt den årlige generalforsamling i København. Med forårets meget brede opbakning i Folketinget til flere vigtige forbedringer af Det Blå Danmarks rammevilkår er der et solidt potentiale for at styrke det danske rederierhverv i de kommende år. Den opbakning og stabilitet i de politiske rammer blev der kvitteret for undervejs på generalforsamlingen.

Mødet var også rammen om et formandsskifte, da Claus V. Hemmingsen, Vice CEO, A.P. Møller - Mærsk A/S ifølge vedtægternes bestemmelse om rotation trådte tilbage som foreningens formand. Som ny formand valgte medlemmerne i stedet CEO i DFDS A/S, Niels Smedegaard.

- Det er en stor fornøjelse, at få mulighed for at lede arbejdet for det danske rederierhverv. Vi er en stærk klynge med masser af potentiale og stærk opbakning fra et bredt flertal i Folketinget til at holde kursen og skabe endnu mere værdi for Danmark. Det skyldes ikke mindst, at Claus V. Hemmingsen som formand har leveret et flot stykke arbejde, og derfor vil jeg gerne sige tak for hans store indsats, sagde Niels Smedegaard i forbindelse med formandsskiftet.

De fire år Claus V. Hemmingsen har været formand for Danske Rederier, har været præget af både op- og nedture for erhvervet. Men det har også været en periode, hvor der er sikret en stabil politisk proces og videreudvikling af rammevilkår for sektoren i samarbejde med de siddende regeringer.

Det har blandt andet indebåret etableringen af et maritimt vækstteam, som resulterede i en egentlig vækstplan fra regeringen, hvor af flere centrale elementer fra planen blev vedtaget af et meget bredt flertal i Folketinget i foråret. Det glædede den afgående formand.

- Jeg glæder mig over, at vi i både ord og handling har bred politisk opbakning til at fortsætte den vækstkurs, som rederierhvervet i Danmark fortsat er på. Vi er et globalt erhverv, som bidrager betydeligt til vækst, udvikling og arbejdspladser i Danmark. Et bidrag, som vi ønsker at opretholde og udvikle til glæde for både erhvervet og Danmark. Personligt ser jeg frem til fortsat at arbejde for den udvikling som næstformand i Danske Rederier, sagde Claus V. Hemmingsen.

Der var genvalg til bestyrelsen, som efter mødet i dag består af Niels Smedegaard, DFDS A/S (formand), Claus V. Hemmingsen, A. P. Møller - Mærsk A/S (næstformand), Jacob Meldgaard, Torm A/S, Mikael Skov, Hafnia Tankers, Jan Rindbo, D/S Norden A/S og Martin Fruergaard, Ultragas ApS.



Klik venligst

© Copyright 2024 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Havneatlas giver overblik over danske erhvervshavne
- Havn melder sig ind i erhvervsorganisation
- Politiet har fundet omkring 840 kg narko ved Sejerøbugten
- Tasker med narko drev i land på Sjællands Odde
- Medarbejdere på et frugtlager fandt godt 1.100 kg kokain i en container
- Færgerederi introducerer nye billetpriser
- Britisk handelsorganisation melder om skibskapring ud for Somalia
- Færgefragten steg i februar
- Brint-projekt i Hirtshals får EU-tilskud på 9 millioner euro
- Skibe og havne bliver afgørende for at opnå EU's klimamål
- Brancheorganisation for havne- og shippingvirksomheder får ny sekretariatschef
- Landstrøm er på vej til sydjydsk fjordhavn

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst