Klik venligst

  
Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp
Forsiden
      

Udenlandsk arbejdskraft bidrager til det økonomiske råderum

Mandag 14. maj 2018 kl: 11:11
Share  


Af: Redaktionen

Uden udenlandsk arbejdskraft vil en meget stor del af det økonomiske råderum, som VLAK-Regeringen og resten af Folketingets partier kan regne med frem mod 2025, forsvinde. Det viser nye beregninger fra Dansk Industri

Hvis de udlændinge, der i dag arbejder i Danmark, siger farvel og tak til det lille kongerige, kan det betyde en mærkbar begrænsning af det økonomiske råderum, som VLAK-Regeringen fortæller om, er til stede, og som kan bruges til flere forskellige ting - det kunne være skattelettelser, eller investeringer i bæredygtig energi.


I alt vil de offentlige kasser gå glip af 19,5 milliarder kroner frem mod 2025, hvis den udenlandske arbejdskraft rejse hjem eller til andre lande. Det svarer til to tredjedele af det økonomiske råderum, som VLAK-Regeringen netop har opgjort til 29,5 milliarder kroner. 


Talleme fremgår af nye beregninger foretaget af Dansk Industri, hvor der er kigget på, hvad der sker med de offentlige finanser, hvis de indvandrere, der har erhverv som opholdsgrundlag, samt den tilrejsende udenlandske arbejdskraft, forsvandt andre steder hen.


Beregningerne understreger ifølge administrerende direktør i Dansk Industri, Karsten Dybvad, at medarbejdere fra udlandet spiller en vigtig rolle i samfundet og er med til at sikre den høje grad af velfærd, som kendetegner Danmark.


- Danske virksomheder kunne ikke klare sig uden de dygtige udenlandske medarbejdere, der arbejder på både små og store virksomheder i hele landet. Og faktum er, at det danske samfund også ville få alvorlige problemer, hvis de udenlandske medarbejdere forsvandt, siger han.


Interesserede kan læse DI’s analyse her:Klik venligst

© Copyright 2019 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Terminalflytning gavende det lokale miljø
- Stena Lines første af fem nye skibe er kommet i vandet
- Den årlige inflation i euro-området var på 1,6 procent
- Sættevognen kan køre som blokvogn
- Herning-virksomhed fik det første kran-eksemplar i Danmark
- Flis-virksomhed har overført en anhænger til Grønbjerg ved Give
- Direktør fik otte en halv måned hos Vejle-virksomhed
- Plastgenbrug kan gøre Danmark mindst 1,6 milliarder kroner rigere om året
- Vognmand fra Føvling har fået en trailer med gående gulv
- Vognmand fra Allindemagle fik ny bil til 45-års jubilæum
- Rumænsk EU-formandskab vil sætte fart i vejpakken
- VLAK-Regeringen vil afskaffe regionerne

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst

Klik venligst

Klik venligst

Klik venligst

Klik venligstKlik venligst