Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp
Forsiden
      

Politiet kontrollerede 105 køretøjer ved Halsskov rasteplads

Onsdag 25. april 2018 kl: 15:22
Share  


Af: Redaktionen

Tirsdag afholdt politiet i samarbejde med en række andre myndigheder Store H-kontrol, der er en landsdækkende færdselsaktion. Aktionen, der hedder Store H, fordi motorvejene nord-syd i Jylland og på Sjælland sammen med motorvejen over Fyn danner et H, bliver afholdt en gang om året

Der var færdselskontrol tre steder i Danmark - Aalborg, Vejle og ved Halsskov rasteplads ved Storebæltsbroen. Ved sidstnævnte kontrolsted deltog ca. 50 personer fra Tungvognscenter Øst og de øvrige fire deltagende myndigheder - Skat, Fødevarestyrelsen, Færdselsstyrelsen og Forsvarets Bilinspektion.


Aktionen foregik på den måde, at køretøjer, som vakte politiets interesse ved betalingsanlægget ved Storebæltsbroen fik et signal fra politiets motorcykelbetjente om, at de skulle følge med til rastepladsen, hvor de forskellige myndigheder stod klar til at tjekke chaufførernes køre- og hviletid, last og synspapirer.


Politiets mobile bremseprøvestand var også opstillet og klar til at kontrollere, om bremserne på køretøjerne var i orden.
Det var primært tunge køretøjer, der blev tjekket ved dagens aktion, men et par varebiler fangede også politiets interesse og blev tjekket på af Skat på rastepladsen.


Politiets resultat af færdselsaktionen
  • Der blev i alt standset 55 tunge køretøjer, heraf var 16 udenlandske tunge køretøjer
  • Der er i alt optaget rapport (sigtelse) på 15 tunge køretøjer, heraf 3 på udenlandske tunge køretøjer. Den ene af disse sager var en manipulationssag af forureningsbegrænsende udstyr (AdBlue)
  • Det første køretøj, der blev standset på dagen, fik inddraget nummerpladerne
  • Den mobil bremseprøvestand havde hele dagen et tæt samarbejde med Færdselsstyrelsen og kontrollerede 19 af de i alt 55 kontrollerede køretøjer. Disse fordelte sig på 10 lastbiler og 9 påhængskøretøjer. Af disse køretøjer blev 6 indkaldt til syn, og der blev inddraget ét sæt nummerplader.

Øvrige myndigheder
  • Politiet assisterede Fødevarestyrelsen og Skat på den måde, at politiet standsede køretøjer af interesse for dem, som de herefter kontrollerede i bund af egen drift.
  • Fødevarestyrelsen: 13 kontrolledere køretøjer
  • Skat: 20 kontrollerede køretøjer
  • Forsvarets Bilinspektion: 30 kontrollerede køretøjer. Disse køretøjer, indregistreret til forsvaret, foretog de selv kontrol af
Klik venligst

© Copyright 2018 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Blæst puster Bornholmslinjens Povl Anker til Køge
- Erhvervsstyrelsen giver en sidste chance for at registrere reel ejer
- Hybrid færge sejler med kurs mod renere luft
- 31-årig blev sigtet for dieseltyveri
- Byggemarked har fået ny lastbil med kran
- Landmand har spærret vej med jord og halmballer
- Strækningskontrol kan løse problem med hurtigtkørende bilister
- Nogle bilister kører på Øresundsbroen med over 200 km/t - det skaber bekymring
- Hollandsk lastbilchauffør er blevet dømt for narkosmugling
- Glostrup-virksomhed overtager skraldet i Aarhus Kommune
- Amsterdam og Milano-området får direkte godsforbindelse med tog
- Brændstofpriserne er på vej op

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst

Klik venligst

Klik venligst

Klik venligst

Klik venligstKlik venligst