Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp   •   Transportjob
Forsiden
      

Holstebromotorvejen indvies 29. september 2018

Torsdag 19. april 2018 kl: 08:15
Af: Redaktionen

Om godt et halvt år når Danmarks længste igangværende motorvejsbyggeri til vejs ende. Derfor er der sat en dato for indvielsen. Den finder sted lørdag 29. september, hvor det sidste stykke af Holstebromotorvejen vil blive indviet og taget i brug

Åbningen af sidste stykke af Holstebromotorvejen, de cirka 15 kilometer fra Tvis til Holstebro N, vil betyde, at samtlige 39 kilometer af Danmarks længste igangværende motorvejsbyggeri er færdigt.


Når åbningsarrangementet er slut, og der er ryddet op, åbner selve vejen hurtigst muligt derefter. Forventeligt i de sene aftentimer eller morgenen efter.


Åbnet i etaper
Første spadestik til Holstebromotorvejen blev taget en martsdag i 2015 med lunere forårsvejr end i år. Siden har entreprenører, projektledere, landmålere, biologer og andre faggrupper i, og uden for, Vejdirektoratet, arbejdet på at holde tidsplanen.


I maj 2017 åbnede de første 10 kilometer vest om Herning, Messemotorvejen, hvorfra der er adgang til det nye regionshospital i Gødstrup.


I november 2017 åbnede der yderligere 14 kilometer mellem Sinding og Tvis - det stykke af Holstebromotorvejen, hvor trafikbelastningen er størst.


Nu mangler kun det sidste stykke fra Tvis til Holstebro N.


- Entreprenørerne har brug for hele tiden frem til 29. september for at blive helt færdige mellem Tvis og Holstebro. Vi afleverer vejen til tiden og inden for budgettet, og det er der god grund til at glæde sig over. Det har været et stort og tidskrævende projekt, hvor vi har trukket på mange gode kræfter hos entreprenørerne og i Vejdirektoratet. Jeg vil gerne takke alle dem og desuden kvittere for et godt samarbejde undervejs med både Herning og Holstebro Kommune, siger anlægs- og driftsdirektør Michael Kirkfeldt fra Vejdirektoratet.


Traditionen tro står Vejdirektoratet for det officielle arrangement med ministertale og snoreklip, når åbningen af Holstebromotorvejen skal markeres lørdag 29. september.


Den mere festlige del af åbningsarrangementet samme dag står Holstebro Kommune for under temaet Vejfest i Vest.


Fakta om Holstebromotorvejen:
  • Holstebromotorvejen bliver 39 kilometer lang. Linjeføringen går fra Holstebro N (rute 11) til Sinding nordvest for Herning og videre frem til Snejbjerg, hvor motorvejen kobles sammen med den eksisterende motortrafikvej (rute 15) syd om Herning
  • Ved Gødstrup er der forbindelse til det nye regionshospital. Projektet indeholder også en forlængelse af Nordre Ringvej nordvest for Holstebro. Vejen forlænges til Vilhelmsborgvej
  • På strækingen er der otte tilslutningsanlæg, landskabsbroer over de store åer, en faunabro, faunapassager og et større antal broer, der fører kommuneveje og jernbanen over eller under motorvejen
  • Det samlede anlægsbudget for motorvejen er 3,855 milliarder kroner







Klik venligst

© Copyright 2024 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Skanderborg-virksomhed er endt i konkurs
- Seks meldes døde
- Entreprenør tog tre tre-akslede tandem-trækkere med til Herskind
- Dem fra Nordlunde har fået en ny fire-akslet maskinanhænger
- Havn investerer og reducerer sin gæld
- Ny limfjordsforbindelse bliver emne på samråd med transportministeren
- Overføringsanhænger skal føre containere til og fra opgaverne
- Slagelse-virksomhed skal bruge to nye trækkere til entreprenøropgaver
- 23-årig kørte i stjålet lastbil
- Pusher-trækker skal tage læsset med gyllevogne med mere
- Beskæftigelsen steg med 33.600 på et år
- Fragtfirma medbringer truck til lasten

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst