Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp   •   Transportjob
Forsiden
      

Falck fyrer 570 medarbejdere

Tirsdag 20. marts 2018 kl: 14:57
Af: Redaktionen

Falck vil øge brugen af samarbejdspartnere til siddende patienttransport. Derfor er 570 medarbejdere blevet sagt op. Falck forklarer, at fyringerne skyldes konkurrencesituationen på markedet for siddende patienttransport. Den har fået Falck til at ændre leverancemodellen på forretningsområdet, hvor ikke-akutte patienter hentes i hjemmet og for eksempel følges til en afdeling på et hospital, en lægeklinik eller et ambulatorium

Falck indgår i den forbindelse aftaler, så alle kørsler senere i år varetages af eksterne samarbejdspartnere. I dag gælder det for omkring hver femte kørsel.


Ifølge Falck vil kunder og patienter vil få den samme service som i dag, og de vil fortsat tale med en Falck-medarbejder, når de bestiller en kørsel. 


- Vi udvælger samarbejdspartnere, og vi tager ansvaret for, at vores kunder og patienter får samme gode service, som de kender i dag. Vores patienter vil fortsat blive hentet ved døren og afleveret på det behandlingssted, de skal til, siger Jakob Bomholt, der er executive vice president i Falck.


Den øgede brug af samarbejdspartnere sker for at øge Falcks muligheder for at vinde nye kontrakter på markedet for siddende patienttransport.


- Vi opererer i dag på omkostningsvilkår, der er 15-20 procent højere end vilkårene på det øvrige marked for siddende patienttransport. Uden tilpasning af vores leverancemodel vil Falck i løbet af kort tid ikke længere være i markedet for siddende patienttransport, siger Jakob Bomholt videre.


Med ændringen afskediger Falck 570 hel- og deltidsmedarbejdere, der i dag arbejder med siddende patienttransport. 250 af de 570 afskedigede medarbejdere afskediges som en konsekvens af, at Falcks kontrakt om siddende patienttransport med Region Hovedstaden udløber senere i år. Afskedigelserne sker med virkning fra udgangen af september.


- Vi beklager, at vi må sige farvel til dygtige medarbejdere. Mange har været ansat i mange år og yder en stor indsats. Vores opgave er nu at sikre, at vores medarbejdere kommer videre i gode job, siger Jakob Bomholt.


Falcks og 3F’s uddannelsesfond har i den forbindelse afsat midler til efter- og videreuddannelse af afskedigede medarbejdere, ligesom Falck tilbyder medarbejderne psykologhjælp i opsigelsesperioden.


Om siddende patienttransport
  • Falcks siddende patienttransport er ikke-akut kørsel med patienter, der hentes i hjemmet og for eksempel følges til en afdeling på et hospital, en lægeklinik eller et ambulatorium. Kørslerne foregår i biler uden udrykning og ofte med plads til kørestole og andre hjælpemidler
  • Falck har aktiviteter i 35 lande og har flere end 37.300 medarbejdere




Klik venligst

© Copyright 2024 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Mangel på mekanikere og reservedele påvirker togdriften i det sydlige Jylland
- Refusion af flybilletter kunne ske via passagerernes rejseagent
- Antallet af togrejser steg i årets første to måneder
- Passagerer tilbage til busser og tog er emnet på høring på Christiansborg
- Beskæftigelsen steg med 33.600 på et år
- Tur i pirattaxi på få kilometer kostede en del tusinde kroner
- Fredag 12. marts 2024 lå brændstofpriserne på følgende niveau
- Rutesektor har fået ny næstformand
- 32 kilometer spor skal bane vejen for hurtigere tog på Lolland
- Nye løsninger skal få flere passagerer i den kollektive trafik
- Fremtidens kollektive transport er kommet tættere på i Nordjylland
- Regionale buslinier i Hovedstaden skifter til el-drift

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst