Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp   •   Transportjob
Forsiden
      

Modulvogntog sætter rekord

Mandag 12. marts 2018 kl: 11:23
Af: Redaktionen

Transportorganisationen ITD har et på, hvor mange modulvogntog på 25,25 meter i længden og med en totalvægt på op til 60 ton, der kører på de danske veje

Antallet af modulvogntog har oplevet en jævn tilvækst af nye enheder, siden de fik lov ti at køre ud på udvalgte veje i 2008. Antallet af modulvogntog registreret i Danmark er oppe på 835 enheder, hvilket er en stigning på knap 7,5 procent i forhold til året før.


- Set fra min stol er det ikke overraskende, at udviklingen fortsat peger i retning af stadig flere modulvogntog på det danske vejnet. Modulvogntog er et vigtigt redskab for transport- og logistikvirksomhederne til at optimere transportmønstrene på den mest hensigtsmæssige måde. Det styrker på sigt både økonomien og konkurrenceevnen i den enkelte virksomhed, siger chefkonsulent i ITD, Jørn-Henrik Carstens.


ITD peger på, at det ikke kun er transportsektoren, der har gavn af at benytte modulvogntog.


- Modulvogntog bør ses som et af mange gode tiltag, der er med til at effektivisere den danske transportsektor til gavn for klima, miljø og infrastruktur på grund af færre lastbiler på vejene og mindre brændstofforbrug. De er dermed med til at mindske branchens CO2-aftryk og øge fremkommeligheden for de resterende trafikanter. Derfor ser jeg også modulvogntog som en del af løsningen ikke mindst i lyset af de stadigt stigende godsmængder, siger Jørn-Henrik Carstens og fortsætter:
 
- Hvis fordelene ved at anvende modulvogntog for alvor skal komme til sin ret, så kræver det, at der lukkes op for muligheden for at køre med modulvogntog ved de grænseoverskridende transporter. I Danmark, resten af Skandinavien og Benelux har vi rigtig gode erfaringer, som andre europæiske lande med fordel kan lære af.
 

ITD er i dialog med de tyske myndigheder om at få etableret et grænseoverskridende forsøg med modulvogntog. Drøftelserne har ligget stille på grund af det tyske regeringsvalg, men de genoptages i løbet af foråret.




Klik venligst

© Copyright 2024 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- City-trailer med en enkelt aksel gør det let at komme rundt
- Lokal entreprenør skal ombygge motorvejstilslutning ved Taulov
- Landbrugsvirksomhed kører ud med tre-akslet trækker
- Gravearbejdet på Femern Bælt-tunnelen er afsluttet
- Virksomheden med flest elektriske betonbiler har hjemsted i Danmark
- Tysk logistikkoncern skal distribuere reservedele til tyske lastbiler og busser - i Australien og New Zealand
- Tysk transport- og logistik-koncern overtager samarbejdspartner
- Midaldrende mand kørte frontalt ind i modkørende lastbil
- To virksomheder vandt transportpris
- Over 4.000 gange skulle vejdirektoratet samle tabt gods op efter andre
- DM for lærlinge bliver det hidtil største
- Uddannelsesorganisation får endnu en el-lastbil i flåden

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst