Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp   •   Transportjob
Forsiden
      

Mængden af containergods via Aarhus Havn er vokset med 14,1 procent

Onsdag 28. februar 2018 kl: 12:33
Af: Redaktionen

Mængden af containergods via Aarhus Havn er vokset med 14,1 procent

Kranførerne på Danmarks største containerhavn i Aarhus løftede sidste år 3.684.000 tons containergods med containerkranerne og satte dermed Danmarksrekord. I forhold til 2016 var der tale om en fremgang på 14,1 procent. Containeromsætningen bidrog til en samlet stigning i godsomsætningen på 4,9 procent på Aarhus Havn. Til sammenligning realiserede Europas største containerhavn, Rotterdam Havn, en stigning på 12,3 procent i containergodset og 1,3 procent i den samlede godsomsætning

- Uden at kende til tallene for alle Europas havne er jeg sikker på, at vi ligger til den pæne side sammen med Rotterdam Havn. Isoleret set er vores resultat mere end tilfredsstillende, når det gælder omsætningen af containere, og en samlet vækst på ca. 5 procent er pænt i det nuværende marked, siger havnedirektør Jakob Flyvbjerg Christensen, Aarhus Havn.


Et enkelt containeranløb i Aarhus i løbet af 2017 var større end normalt på grund af en arbejdskonflikt i Göteborg, men dette anløb har kun påvirket containervæksten med omkring én procent.


Aarhus Havns samlede vækst på ca. 5 procent består - udover containervæksten på ca. 14 procent - i en vækst på bulkområdet på ca. 8 procent - herunder en stigning i omsætningen af biobrændsel. 


Omsætningen af flydende gods trækker med et fald på ca. 15 procent i den anden retning. Faldet skyldes en reduceret omsætning af mineralsk olie, mens de vegetabilske olieprodukter er vokset. Den samlede godsomsætning i Aarhus Havn nåede op på 8.628.000 ton.


- Lige nu er vi begunstiget af, at vi for nogle år siden besluttede os for, at biobrændsel skulle være et nyt strategisk forretningsområde. På det tidspunkt stod det klart, at mange kraftværker ville omstille fra kul og olie til mere miljørigtige brændselstyper. I 2017 fik vi godt gang i omsætningen af biobrændsel, og det er fortsat i de første måneder af 2018, siger Jakob Flyvbjerg Christensen.




Klik venligst

© Copyright 2024 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Skanderborg-virksomhed er endt i konkurs
- Seks meldes døde
- Entreprenør tog tre tre-akslede tandem-trækkere med til Herskind
- Dem fra Nordlunde har fået en ny fire-akslet maskinanhænger
- Havn investerer og reducerer sin gæld
- Ny limfjordsforbindelse bliver emne på samråd med transportministeren
- Overføringsanhænger skal føre containere til og fra opgaverne
- Slagelse-virksomhed skal bruge to nye trækkere til entreprenøropgaver
- 23-årig kørte i stjålet lastbil
- Pusher-trækker skal tage læsset med gyllevogne med mere
- Beskæftigelsen steg med 33.600 på et år
- Fragtfirma medbringer truck til lasten

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst