Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp
Forsiden
      

FlixBus er i spil som årets innovator

Fredag 23. februar 2018 kl: 10:02
Share  


Af: Redaktionen

Danske Busvognmænd kårer fredag eftermiddag årets innovatør på Skandinaviens største feriemesse - Ferie for Alle - der åbner i dag i Messecenter Herning. Busselskabet FlixBus, der sidste forår indgik en samarbejdsaftale med Abildskou om Rute 888 og senere på sommeren overtog Rød Billet, er blandt de seks nominerede. Flixbus, der er en tysk mobilitetskoncern, benytter lejligheden til at fortælle om sin forretningsmodel


- Vi ønsker at ændre hele opfattelsen af at køre med bus. Vi ser ikke buskørsel udelukkende, som at få passagerne fra a til b. Det skal være en positiv oplevelse. Derfor er vores mål at gøre det cool, komfortabelt og sjovt at køre med bus, siger landechef hos FlixBus, Winnie Højer.


Samarbejde med lokale
FlixBus i Danmark bygger på nært samarbejde med små- og mellemstore danskejede vognmandsforretninger. Det betyder, at selvom logoet og navnet er skiftet ud med FlixBus, så er det fortsat de danske busvognmænd, der kører ruterne i Danmark.
 
- Nøglen til FlixBus succes ligger i det tætte samarbejde med de lokale danske busvognmænd. FlixBus bidrager til samarbejdet med ekspertise inden for markedsføring, salg, IT og forretningsudvikling. Hvor vognmændene bidrager med ekspertise inden for den daglige busdrift. Det gør samarbejdet til et win-win, hvor innovation og entreprenørskab går hånd i hånd med erfaring og kvalitet, fremfører Winnie Højer.


FlixBus samarbejder med en snes 20 danske busvognmænd om drift af 100 busser. Samtidig er FlixBus i gang med at ansætte dansk servicepersonale, som skal stå for alt support på det danske marked.

 
Innovativ forretningsmodel
FlixBus’ innovative måde at drive busselskab kommer også til udtryk i deres tilgang til bookingprocessen. FlixBus har i høj grad prioriteret den digitale bookingproces, som udover at fungere via hjemmesiden også fungerer via en app. App’en sikrer, at kunden altid er orienteret og på nem vis modtager de vigtigste informationer om rejsen direkte på mobilen.


- Digitalisering, produktinnovation og kvalitet er en vigtig del af FlixBus DNA. Derfor tænker vi konstant i, hvordan vi kan optimere eksisterende tiltag som wifi i busserne og FlixBus appen. Samtidig tænker vi i udvikling af nye tiltag, der kan gøre busrejsen endnu bedre. Derfor planlægger vi at introducere real-time GPS Live Tracking og muligheden for pladsreservation, siger Winnie Højer.
 

Kvalitet i fokus
FlixBus trækker ikke arbejdshandskerne af, selv når passagererne er kommet frem til deres destination. De fortsætter arbejdet med fokus på at forbedre deres produkt, kvalitet og service.


- Efter hver tur spørger vi ind til passagerens rejseoplevelse. Den feedback vi modtager, bruger vi sammen med buspartnerne til hele tiden at forbedre, justere og opgradere vores produkt, service og kvalitet, så det matcher det kunderne efterspørger, siger driftsleder for FlixBus, Mads Schilling Hansen.
 

Dynamiske priser
Siden april 2017, hvor FlixBus for alvor kørte ud på de danske landeveje, er det gået stærkt. Selskabet kører med dynamisk prissætning i stil med det, man kender fra booking af flyrejser. Det betyder, at jo længere tid i forvejen, man booker din billet, jo billigere bliver den. 


- Vi kan tilbyde den gode pris, når vi undgår at køre med halvtomme busser. Jo tidligere vi kender antallet af passagerer, jo længere varsel har vi til at booke busserne. Derfor vælger vi at belønne dem, der booker i god tid, siger Mads Schilling Hansen.


Miljøkompensation
Som det første busselskab i Danmark kan passagerer, der kører med FlixBus, vælge at klimakompensere for deres rejse. Hvis passageren ønsker det, lægges det udregnede klimakompenserende beløb automatisk til billetprisen svarende til cirka et - tre procent af billetprisen. Beløbet investeres i et klimaprojekt certificeret efter internationale miljøstandarder, og dermed hentes rejsens CO2-forbrug ind igen.
 
 
Fredag eftermiddag klokken 14.30 begynder prisoverrækkelsen.

Flixbus er i sin kategori - Årets Innovatør - i konkurrence med Sørens Rejser, som har vundet prisen Danish Coach Award to gange tidligere.


Interesserede kan læse mere om Danish Coach Award 2018 her:

Klik venligst

© Copyright 2018 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- 26-årig mand mistede Mastercard og penge efter taxitur
- Skandinavisk flyselskab åbner rute til Hong kong fra København
- Busselskab i Hirtshals overtager konkursramt busselskab i Hjørring
- København og Aqaba får direkte flyrute
- Transportudvalg så på tog og transportløsninger
- Letbanen til Grenaa får to nye stationer
- Grenaabanen er teknisk færdigbygget
- Kulturen og adfærden på begge sider af bordet skal ændres
- Volvo Busser skal levere den hidtil største ordre på hybridbusser
- Rederi flytter rundt på tre færger
- Vejdirektoratet åbner nye spor på Motorvej E45
- Transportministeren er ikke bekendt med sikkerhedsmæssige udfordringer

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst

Klik venligst

Klik venligst

Klik venligst

Klik venligstKlik venligst