Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp   •   Transportjob
Forsiden
      

Nyt batterisystem øger komforten og giver mere pålidelig start

Fredag 16. februar 2018 kl: 01:16
Af: Redaktionen

Volvo Trucks introducerer et nyt batterisystem til Volvo FH og Volvo FM, som giver tilstrækkelig strøm til alle funktioner i førerhuset samtidig med, at risikoen for stilstand på grund af afladede batterier reduceres

Nyt batterisystem øger komforten og giver mere pålidelig start
- Chaufførerne får større komfort og bedre arbejdsbetingelser, når de ved, at de har tilstrækkelig strøm til deres behov og lille risiko for at tære på strømmen på startbatterierne, siger Samuel Nerdal, der er Product Manager Electrical and Electronics hos Volvo Trucks.


Det nye batterisystem har to separate batterisæt - et til start af motoren og et andet til alt andet elektrisk udstyr i førerhuset. 


Startbatteriets eneste funktion er at trække motoren i gang og påvirkes ikke af strømforbruget i resten af lastvognen. Alle andre funktioner som parkeringsvarmer, parkeringskøler, køleskab, mediesystem og personligt udstyr som eksempelvis PC, mobiltelefon eller tablet får strøm fra det andet batterisær, der består af separate gelbatterier.

Ved at bruge gelbatterier kan den nye batteriløsning imødekomme et stadigt større krav til strømforsyning. Sammenlignet med konventionelle blybatterier har gelteknologien evnen til at opretholde høje koncentrationer af energi i lange perioder. 


- Disse fordele opleves især ved langdistancetransporter og i virkelig varme eller kolde klimaer. Selv på vinteraftener kan chaufføren nyde en god nats søvn uden at skulle stå op og starte motoren for at genoplade batterierne, siger Samuel Nerdal.


Færre motorstarter betyder også lavere brændstofforbrug og mindre påvirkning af miljøet. En parkeret lastvogn med motoren i tomgang bruger ca. tre liter brændstof pr. time. 


- Med vores løsning er det muligt at minimere tomgangstiden og dermed reducere brændstofomkostningerne betydeligt, påpeger Samuel Nerdal.  


De nye gelbatterier giver en meget længere servicelevetid end konventionelle blybatterier samt flere opladningscyklusser. Faktisk holder holder gelbatterierne under hårde cyklusser mindst 10-15 gange længere.


- Vores batterisystem opfylder ikke kun dagens høje krav til sikker elforsyning, det bidrager også til øget driftstid og lavere driftsomkostninger. Det er en løsning, der vil komme mange kunder til gode, siger Samuel Nerdal.


Fakta om Volvo Trucks’ nye batterisystem
  • Fås som option på de nye Volvo FH og Volvo FM lastvogne på europæiske markeder
  • Har to batterisæt med separate kredsløb
  • Elektrisk komfortudstyr i førerhuset og tilbehør forsynes med strøm fra gelbatterier med en kapacitet på 210 Ah 
  • Startbatterierne består af konventionelle blybatterier med en kapacitet på 800 Ah
  • Gelbatterierne kan enten installeres bagi og startbatterierne i venstre side eller i en kombineret batteriboks med startbatterierne i venstre side



Klik venligst

© Copyright 2024 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Havneby i det vestlige Sverige får et elektrisk ladehub
- Lastvognsservice på Avedøre Holme er kommet godt fra start - søger flere mekanikere
- Belgisk producent af busser og trailere er blevet delt i to
- Lastbilleverandører sætter fokus på lastvognsmekanikeruddannelsen under DM i Skills
- City-trailer med en enkelt aksel gør det let at komme rundt
- Lokal entreprenør skal ombygge motorvejstilslutning ved Taulov
- Landbrugsvirksomhed kører ud med tre-akslet trækker
- Gravearbejdet på Femern Bælt-tunnelen er afsluttet
- Virksomheden med flest elektriske betonbiler har hjemsted i Danmark
- Tysk logistikkoncern skal distribuere reservedele til tyske lastbiler og busser - i Australien og New Zealand
- Tysk transport- og logistik-koncern overtager samarbejdspartner
- Midaldrende mand kørte frontalt ind i modkørende lastbil

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst