Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp   •   Transportjob
Forsiden
      

International maritim organisation tager et skridt mod effektiv håndhævelse af nye svovlregler

Fredag 9. februar 2018 kl: 15:28
Af: Redaktionen

I FN’s maritime organisation, IMO, blev der i denne uge opnået enighed om at forbyde skibe at sejle med brændstof med for højt svovlindhold om bord. Forslaget blev aktivt støttet af Danmark og skal nu endeligt vedtages af IMO’s miljøkomité, MEPC, så det kan træde i kraft i 2020

IMO har tidligere vedtaget, at skibe fra den 1. januar 2020 kun må anvende brændstof med højst 0,5 procent svovlindhold mod de 3,5 procent, som grænsen ligger på i dag. Det nye forbud, som nyder bred støtte blandt IMO-landene, de grønne organisationer og industrien, vurderes at gøre håndhævelse af reglerne enklere.


- Forslaget om et globalt forbud mod at sejle med brændstof med højt svovlindhold er et skridt i den rigtige retning. Vi arbejder for at mindske konkurrenceforvridningen mellem de forskellige flagstater, og forbuddet vil fremme håndhævelse af reglerne og dermed være med til at skabe ens rammevilkår, siger Andreas Nordseth, der er direktør i Søfartsstyrelsen.


Skibe med såkaldte scrubbere til røgrensning eller anden godkendt teknologi installeret vil være undtaget for forbuddet, som heller ikke vil gælde for det brændstof, der alene transporteres som last.


Enigheden om forbuddet blev opnået i IMO’s underkomité for forureningsforebyggelse. Forslaget skal nu behandles af IMO’s miljøkomité, MEPC, som forventes at behandle og vedtage forbuddet inden udgangen af 2018, hvorefter forbuddet planmæssigt skal træde i kraft i marts 2020. Forbuddet er en del af en bredere indsats i IMO for at fremme effektiv håndhævelse af de nye svovlregler, og dette arbejde vil fortsætte frem mod 2020.


I Danmark er det Miljøstyrelsen, som i samarbejde med Søfartsstyrelsen står for håndhævelsen af svovlreglerne. Begge myndigheder har deltaget i ugens møde i London.








Klik venligst

© Copyright 2024 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Havneatlas giver overblik over danske erhvervshavne
- Havn melder sig ind i erhvervsorganisation
- Politiet har fundet omkring 840 kg narko ved Sejerøbugten
- Tasker med narko drev i land på Sjællands Odde
- Medarbejdere på et frugtlager fandt godt 1.100 kg kokain i en container
- Færgerederi introducerer nye billetpriser
- Britisk handelsorganisation melder om skibskapring ud for Somalia
- Færgefragten steg i februar
- Brint-projekt i Hirtshals får EU-tilskud på 9 millioner euro
- Skibe og havne bliver afgørende for at opnå EU's klimamål
- Brancheorganisation for havne- og shippingvirksomheder får ny sekretariatschef
- Landstrøm er på vej til sydjydsk fjordhavn

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst