Forsiden
      

Luffes lærlinge løb med mesterskabet

Fredag 9. februar 2018 kl: 12:25
Share  


Af: Redaktionen

Luffes lærlinge løb med mesterskabet
Fra venstre Michael Jensen, Claus Rohr, Christian Larsen, Jens Mikkelsen, Dennis Hartung og Christian ”Luffe” Kristensen.

Lastbilproducenten Scania er i gang med at finde det bedste værkstedhold fra de forskellige værksteder i de lande, hvor Scania er repræsenteret. I sidste weekend afholdt Scania Danmark DM i Top Team, hvor Luffes lærlinge fra Padborg blev nummer ét ud af finalens fem deltager


Sammenlagt har holder, der består Michael Jensen, Claus Rohr, Christian Larsen, Jens Mikkelsen, Dennis Hartung og Christian ”Luffe” Kristensen, 116 års Scania-erfaring, et fantastisk samarbejde og evnen til aldrig at give op. Nu venter EM, der finder sted i Italien. 


Scanias Top Team-konkurrence er et uddannelsesprogram i konkurrenceform, der har til formål at inspirere og motivere Scanias værkstedspersonale til at udvikle og dygtiggøre sig. I dag er lastbilerne stopfyldt med teknologi, og det er derfor vigtigt, at mekanikerne ved præcis, hvordan de skal diagnosticere og løse problemerne med det samme.


Til den danske finale, der blev afholdt hos Scania i Horsens lørdag 3. februar, skulle deltagerne gennem fem stationer, hvor de blandt andet blev testet på systemkendskab, paratviden, systematisk fejlfinding og samarbejde. 


For at forberede holdene på niveauet til europamesterskaberne, var alle stationer inspireret af opgaver fra tidligere europamesterskaber, og bestod af tre stationer med både praktiske og teoretiske opgaver og to stationer, der udelukkende fokuserede på teoretiske spørgsmål. Holdene kunne på hver station opnå 50 point - 250 point i alt.


Selve konkurrencen er baseret på et format, der følger de daglige arbejdsmønstre, og deltagerne var derfor udsat for tidspres på alle stationerne. Her skulle de eksempelvis fejlfinde og løse fejlene på 20 minutter.


- Vores fokus ligger altid på at maksimere vores kunders oppetid, for de har hverken tid eller råd til, at deres lastbiler står på værkstedet i unødvendigt lang tid. Det gør, at der bliver stillet høje krav til os i forhold til at levere den rigtige løsning, så hurtigt som muligt. Vi er ofte under tidspres, så det var meget realistiske forhold i konkurrencen, siger teamleder og værkfører i Padborg, Dennis Hartung.


- Det var en kneben sejr til drengene fra Padborg, der endte syv point foran “Team de hurtige” fra vores afdelinger i Randers og Hobro. Padborg-holdet har forberedt sig rigtig godt, og de er alle sammen dygtige mekanikere med forskellige faglige kompetencer. De arbejder som et team - de har forståelse for hinandens styrker og er gode til at koordinere opgaverne undervejs, siger regionschef for værkstederne i Jylland, Brian Pedersen.


- For eksempel var holdet det eneste, der fandt fejlen og løste opgaven med luftaffjedring, og det skyldtes blandt andet måden de arbejdede sammen om opgaven på, siger han videre.


Luffes lærlinge består af holdleder Jens Mikkelsen, teamleder Dennis Hartung og fire mekanikere, Christian L. Kristensen (Luffe), Claus Rohr, Michael Jensen og Christian Larsen.


Næste mål er europamesterskaberne
Det er første gang holdet fra Padborg deltager i Top Team-konkurrencen, men det stopper dem ikke i at tænke stort og efterfølge målsætningen om at blive blandt eliten af Scania-mekanikere i verden. For at forberede holdet på EM, har Søren Krelskov, der er Scania Danmark’s tekniske træner og ansvarlig for Top Team i Danmark, nøje udviklet et uddannelsesforløb, hvor holdet blandt andet skal på træningslejr.


- Vi glæder os rigtig meget til at komme i gang med forberedelserne til EM. Scania Danmark støtter os i forberedelserne, og der er allerede planlagt en træningslejr, så vi kan styrke vores tekniske kompetencer og vores viden om Scania-produkterne, siger holdleder Jens Mikkelsen.


EM starter 27. april i Trento i det nordlige Italien. Fra EM-finalen går seks ud af 29 hold videre til VM, der afholdes på Scanias hovedkontor i Södertälje i Sverige i december.


Resultat efter weekendens DM i Scania's Top Team:
  1. Luffes lærlinge, Scania i Padborg
  2. Team de hurtige, Scania i Randers og Scania i Hobro
  3. Hjørring Redlights, Stiholt i Hjørring
  4. Team Odense, Scania i Odense
  5. Team Sæby, Stiholt i Sæby 


Klik venligst

© Copyright 2019 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- MAN i Malmö får ny mand
- Vognmand vil gerne betale lidt mere for kvalitet og sikkerhed
- Sjællandsk vognmand kan nå nye højder
- Danmarks dygtigste chauffører hædres på transportmesse
- Den nye Scania er slet ikke så ringe endda
- Transportmessens mand runder et hjørne
- MAN Nordjylland A/S får ny ledelse
- Hollandske lastbiler over 16 ton er kørt ind på en europæiske andenplads
- Mercedes-Benz lægger ud som størst blandt de små
- Scania lægger ud med fire ud af 10
- Sawo A/S overtager MTT A/S i Viborg
- Vognmanden giver 500 svenske heste og dansk løn til chaufføren

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst

Klik venligst

Klik venligst

Klik venligst

Klik venligstKlik venligst