Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp   •   Transportjob
Forsiden
      

Færgerute mellem Esbjerg og Fanø får flere afgange

Fredag 9. februar 2018 kl: 12:07
Af: Redaktionen

Færgen og Fanø Kommune er blevet enige om betingelserne for en ny sejlplan for færgeruten mellem Esbjerg og Fanø. Den nye sejlplan betyder på 1.336 ekstra årlige afgange og en forbedring af forholdene for lokale pendlere

Færgerute mellem Esbjerg og Fanø får flere afgange
I 2017 introducerede rederiet Færgen 1.000 ekstra årlige afgange på FanøFærgen. 2018 begynder med en lignende manøvre i den nye sejlplan, som træder i kraft fredag 2. marts. Rederiet Færgen har i samarbejde med Fanø Kommune besluttet at udvide med 1.336 ekstra afgange i 2018.


Samtidig ændrer Færgen i setuppet, således at de to bilfærger »Fenja« og »Menja« overtager driften for den rene passagerfærge »Sønderho« i 80 af de 110 dage om året, som passagerfærgen indtil videre har været i spil. Det vil mest af alt være til fordel for lokale pendlere med behov for ofte at rejse med bil imellem Esbjerg og Fanø.

 
- Fanø har oplevet en voldsom turismeinteresse, siden billetpriserne til FanøFærgen blev sat ned for halvandet år siden. For at følge med efterspørgslen har vi derfor i samarbejde med Fanø Kommune sat mange flere afgange ind og sørget for, at bilfærgerne er i spil så meget som overhovedet muligt. På den måde gør vi Fanø endnu mere tilgængelig til glæde for både turister og ikke mindst de fastboende, som dermed får lettere ved at pendle til og fra øen, siger Lindy Kjøller, salgs- og marketingchef i Færgen. 

 
Han henviser i den forbindelse til, at rutens trafiktal fik et stort skub fremad, da billetpriserne uden for højsæsonen blev nedsat med op til 53 procent i efteråret 2016. Det skete som følge af et politisk ønske om at indføre trafikal ligestilling, hvilket betyder, at det med tiden skal koste det samme at sejle en kilometer med færge som at køre en kilometer i bil. I de første tre måneder med de reducerede priser steg FanøFærgens trafiktal med 20,3 procent sammenlignet med den tilsvarende periode året forinden. Ligeledes viser trafiktallene for 2017 en vækst på 11,2 procent i forhold til 2016.
 

En anden væsentlig årsag til væksten er, at Færgen har gjort det gratis at medtage campingvogne på FanøFærgen både forår og efterår. Endeligt er det hele året rundt blevet gratis at medtage cykler, hvilket har haft stor betydning for Fanø som cykeldestination.

 
Den positive udvikling og den nye sejlplan får da også smilet frem hos Fanøs borgmester, Sofie Valbjørn fra Alternativet. 
 

- Flere end 1.000 ekstra afgange og udvidelsen af sejladsen med bilfærger med plads til flere cykler styrker tilgængeligheden til og fra Fanø betragteligt for både pendlere og gæster. Det er vigtige forbedringer, der kan forlænge turismesæsonen og styrke bosætning og udvikling på øen. Det er ønsker, som byrådet og Færgen har til fælles, og derfor glæder vi os over den nye, forbedrede sejlplan og de muligheder, som den medfører for de lokale og i forhold til at besøge og bosætte sig på øen, siger Sofie Valbjørn.






Klik venligst

© Copyright 2024 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Skanderborg-virksomhed er endt i konkurs
- Seks meldes døde
- Entreprenør tog tre tre-akslede tandem-trækkere med til Herskind
- Dem fra Nordlunde har fået en ny fire-akslet maskinanhænger
- Havn investerer og reducerer sin gæld
- Ny limfjordsforbindelse bliver emne på samråd med transportministeren
- Overføringsanhænger skal føre containere til og fra opgaverne
- Slagelse-virksomhed skal bruge to nye trækkere til entreprenøropgaver
- 23-årig kørte i stjålet lastbil
- Pusher-trækker skal tage læsset med gyllevogne med mere
- Beskæftigelsen steg med 33.600 på et år
- Fragtfirma medbringer truck til lasten

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst