Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp
Forsiden
      
SYDTRAFIK OM TAKSTREFORM:

Sydtrafiks faste rabatter bliver erstattet af rejsekortrabatter

Tirsdag 6. februar 2018 kl: 15:44
Share  


Af: Redaktionen

Søndag 18. marts 2018 bliver det nemmere at finde den rigtige og billigste billet til sin bus- og togrejse i Syd- og Sønderjylland. Trafikselskaber og togoperatører er gået sammen om en stor reform af takstsystemet i Vestdanmark, som betyder nye priser, billetter og rabatter i den kollektive trafik

Reformen rydder op i et ulogisk prishierarki og forvirrende rabatter og billetter, som har gjort det besværligt at gennemskue prisen på en rejse og at være sikker på, at man har købt den billigste billet. Det er blandt andet blevet kritiseret af Rigsrevisionen, Forbrugerombudsmanden og kunderne selv.

 
- Vi kommer fra et system, hvor det kan koste én pris at køre fire zoner i én retning og en helt anden pris at køre fire zoner i en anden retning. Og nogle gange er rejsekort det billigste valg, andre gange er det en enkeltbillet. Det er svært at gennemskue for vores kunder, og derfor er vi glade for, at vi har lavet en fælles løsning, der er mere enkel og gennemskuelig, siger Carsten Hyldborg, der er direktør i FynBus og talsmand for alle parterne i Takst Vest.

 
Med den nye reform kommer sammenlignelige rejser til at koste det samme, og rabatter bliver ensrettet på tværs af trafikselskaber. Samtidig bliver priserne på de forskellige billetprodukter justeret, så man med et rejsekort i hånden kan regne med, at man får den billigste pris, samtidig med rabatten i myldretiden udvides til at dække et større område.Forskellige priser på bus og tog
For togrejsende kunder i Sydtrafiks område betyder reformen, at alle togrejser får samme pris som de øvrige togrejser i Vestdanmark. Der er forskel på at rejse med bus og tog, derfor koster rejser med regional- og fjerntog togpris, der er dyrere end buspris.

 
Billetter til rejser, der kombinerer bus- og togrejser, kan købes via DSB App eller Arriva Tog app, på stationer eller på DSB.dk eller Arriva.dk. Du kan benytte togbilletten i tog og busser til en naturligt fremadskridende rejse mod destinationen påtrykt billetten.
 

Ensartede principper fjerner Sydtrafiks faste rabat
Sydtrafiks kunder får med takstreformen samme rabat som resten af Jylland og Fyn, hvor der er mængderabat på rejsekort. Kunderne har ind til nu haft en fast rabatsats på 43 procent i forhold til enkeltbilletten i busserne, men fra 18. marts ændres det til mængderabat, hvor der er rabat alt efter, hvor meget man rejser, og hvilken kundetype man er.


- Kunderne får stadig rabat på rejsekortet i forhold til enkeltbilletten, men de får også mængderabat efter det antal rejser, de rejser. Rejser de ikke så ofte, så bliver rabatten mindre end i dag, og rejser de mere end 16 gange på en måned, er prisen den samme som i dag eller lavere, siger Jesper Lunau, presseansvarlig ved Sydtrafik.


- Det er vigtigt at understrege, at Sydtrafiks kunder, hvoraf ingen før har kørt med mængderabat bliver placeret på det rette rabattrin efter 18. marts. Der sker ud fra antal rejser og rejsemønster foretaget i januar, februar og marts, siger han.


Rejsekort bliver billigst - undtagen for daglige pendlere
Det bliver i særdeleshed enkelt der, hvor kunderne vælger at bruge rejsekort. De er på den måde sikret en landsdækkende og billig billet til bus og tog.


- Når reformen er indført, vil rejsekort være den billigste billet, medmindre man er daglig pendler, eller der er specialtilbud. Det er et stort fremskridt i forhold til nu, hvor man skal forholde sig til både takstområdegrænser, forskellige zonesystemer og et hav af rabatter for at gennemskue, om man har den billigste billet, siger Carsten Hyldborg, der som nævnt ovenfor er talsmand for alle parterne i Takst Vest. 
 

Udgangspunktet for reformen er, at trafikselskaberne og operatørerne ikke skal tjene flere penge eller tabe penge, men derimod at skabe mere enkle priser. Ændringerne i takstsystemet kommer derfor ikke til at betyde prisstigninger for kunderne samlet set, da reformen er provenuneutral. 


Informationskampagne frem mod 18. marts 
Frem mod 18. marts gennemfører trafikselskaberne og togoperatørerne en fælles informationskampagne, der skal gøre deres kunder opmærksomme på ændringerne. Derudover vil de enkelte selskaber hver især informere om de ændringer, der kun gælder deres produkter eller område.  
Klik venligst

© Copyright 2019 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Sekretariatschef går på pension
- Fuld passager nægtede at betale
- I Viborg kan man tage sin cykel med i bussen
- EU’s formandskab og EU-Parlamentet vil fremme renere køretøjer
- Flyproducent vil indstille produktionen af verdens største fly
- Sønderborg Lufthavn skal være mere grøn
- Vognmænd skal indbetale pension til chauffører
- Energi- og miljøkrav til taxier med videre vil blive ændret
- Storstrejke i Belgien rammer den fælles transport og fabrikker
- Enhedslisten vil skabe bæredygtig transport for alle
- Kalundborg Taxa kører ind i Dantaxi 4x48
- Kunderne vender tilbage til banen mellem Odder og Aarhus

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst

Klik venligst

Klik venligst

Klik venligst

Klik venligstKlik venligst