Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp   •   Transportjob
Forsiden
      

Entreprenør går i gang med den anden ende

Torsdag 1. februar 2018 kl: 12:17
Af: Redaktionen

Arbejdet med udbygning af Motorvej E45 mellem Skanderborg S og Aarhus S gik i gang for nogle uger siden. Nu er Vejdirektoratets entreprenør klar til at sætte arbejdet i gang i den sydlige ende af strækningen tættest på Skanderborg

Udbygningen af E45 på den nævnte strækning har indtil videre kun påvirket trafikken i sydgående retning. Men når arbejdet i den sydlige del af strækningen går i gang på lørdag, vil trafikken også være påvirket i de nordgående spor.  


I første omgang handler det om etablering af byggepladsen frem til udgangen af uge 6. Der arbejdes først i sydgående retning i tre-fire døgn og derefter tilsvarende i nordgående retning.   Arbejdet betyder, at der på de mindre trafiktunge tidspunkter kun er ét farbart spor i den berørte retning. Der arbejdes fra lørdag klokken 15.00 til søndag klokken 10.00 - og herefter kun i tidsrummet 19.00 til 06.00 de resterende dage. 


- Entreprenøren er kommet godt fra start længst mod nord ved Motorvejskryds Aarhus S og er allerede nu klar til at gå i gang længst mod syd. Fra starten af februar vil der bliver arbejdet i begge retninger af motorvejen, siger Robin Højen Madsen, der er projektleder i Vejdirektoratet.


Trafikale konsekvenserTrafikken flyttes mod højre, så trafikanterne fremadrettet kommer til at køre i nødsporet og det inderste spor. Køresporet bliver smallere, og hastigheden sættes til 80 km/t. Ydersporene spor inddrages til arbejdsområde.     


- Så trafikanterne skal forberede sig på et nyt vejforløb og forlænget rejsetid på strækningen. Dog holder vi fortsat cirka fire kilometer fri for vejarbejde midt på hele strækningen, hvor hastigheden sættes op til 110 km/t. På den måde giver vi trafikanterne et ”pusterum” i vejarbejdet og får skabt luft i trafikken igen, siger Robin Højen Madsen.  


E45 er ”rygraden” i den jyske nord-syd transportkorridor, og mange trafikanter oplever trængselsproblemer i myldretiden. Strækningen risikerer i stigende grad at blive en trafikal flaskehals, da trafikken på de danske motorveje stiger. Derfor skal strækningen udbygges fra fire til seks spor.   

  
Fakta: 
  • I perioden fra 2010-2016 er trafikken steget med 25 procent. Stigningen er hovedsageligt sket på motorvejeneDe nye motorvejsspor vil give trafikanterne en hurtigere og mere sikker rejse på strækningen mellem Skanderborg S og Aarhus S
  • Normalt udbygger man en motorvej på ydersiderne, men på denne strækning sker udbygningen fra fire til seks spor i midterrabatten. 
  • Motorvej E45 mellem Skanderborg og Aarhus blev i sin tid bygget med en 12 meter bred midterrabat. Vejdirektoratets entreprenør vil arbejde i midterrabatten og meget tæt på trafikken, og der vil være trafik til og fra arbejdsområdet   



Klik venligst

© Copyright 2024 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Forhandlernetværk effektiviserer og konsoliderer ekspertisen
- Vognmand har overført en ny tre-akslet anhænger til sit hovedsæde i Brabarnd
- Politiet har beslaglagt knap 3.000 køretøjer
- Erhvervsorganisation efterlyser samlet grøn plan for transport i Danmark
- Limfjordshavn holdt omsætningen oppe uden Grønlandstrafik
- Havneby i det vestlige Sverige får et elektrisk ladehub
- Lastvognsservice på Avedøre Holme er kommet godt fra start - søger flere mekanikere
- Belgisk producent af busser og trailere er blevet delt i to
- Lastbilleverandører sætter fokus på lastvognsmekanikeruddannelsen under DM i Skills
- City-trailer med en enkelt aksel gør det let at komme rundt
- Lokal entreprenør skal ombygge motorvejstilslutning ved Taulov
- Landbrugsvirksomhed kører ud med tre-akslet trækker

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst