Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp
Forsiden
      

Fremgangen fortsætter ind i januar

Torsdag 1. februar 2018 kl: 10:35
Share  


Af: Redaktionen

Den første måned af 2018 viste en vækst i passagertallet i Aalborg Lufthavn på 1,3 procent i forhold til januar 2017. Dermed bliver januar 2018 den største i lufthavnens historie

Fremgangen skyldes en fortsat fremgang i udenrigstrafikken og starten på det hidtil største skiprogram. I alt rejste 116.802 passagerer til og fra lufthavnen i januar i år mod mod 115.295 i januar sidste år.


Skiprogrammet 2018 blev lørdag 20. januar skudt i gang med to afgange til henholdsvis Salzburg og Innsbruck. Det er Højmark Rejser, der igen i år sender skiturister direkte til Østrig, men som en nyhed er Danski også kommet på banen med skirejser til Østrig og Italien - samt Frankrig i uge 8, hvor de har to afgange på programmet til henholdsvis Innsbruck og Chambery.


- Vi ser en stærkt stigende efterspørgsel på skirejser direkte fra Aalborg Lufthavn, hvorfor det er fantastisk, at der er kommet endnu flere skimuligheder på banen. I 2018 har vi det største skiprogram nogensinde, hvor der løbende er kommet flere afgange til, der gør, at der i vinterferien er hele tre afgange ned til attraktive skiområder i Østrig, Italien og Frankrig, siger lufthavnsdirektør Søren Svendsen.   
 

Et stærkt sommerprogram i vente
I januar 2018 var der 38.114 passagerer til og fra udlandet mod 23.202 i januar 2017, hvilket er en fremgang i udenrigstrafikken på 64,3 procent. Derudover bød januar på nyheder om mere udenrigstrafik i sommerprogrammet til rutedestinationer som Malaga og Mallorca samt nyt til charterprogrammet.


Sommersæsonen ser rigtig lovende ud for Aalborg Lufthavn med Spanien som den store destination med blandt andet sammenlagt otte ugentlige direkte rutefly til Malaga og Mallorca - plus charterafgangene. Derudover arrangerer Nilles Rejser direkte rejser til Rom og Lissabon hen over sommeren, hvor de både tilbyder pakkerejser og flight-only. Samtidig udvider Århus Charter betydeligt fra Aalborg med afgange til Kreta, Rhodos, Side og Lesbos, Bravo Tours introducerer fire nye græske rejsemål og SunCharter flyver direkte til græske Agia Paraskevi. 


Der var en tilbagegang i indenrigstrafikken på 9,2 procent i januar i år sammenlignet med januar sidste år. Hvor tallet i år var på 68.224 indenrigsrejsende i januar, var det sidste år på 75.167 i samme måned.  


Derudover var der i januar i år 10.464 chartergæster, der rejste til og fra Aalborg mod 16.926 rejsende i januar 2017. Det giver en samlet tilbagegang i chartertrafikken på 38,2 procent.
 
Klik venligst

© Copyright 2019 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Transportkoncern er klar til vækst og opkøb
- Flyproducent vil indstille produktionen af verdens største fly
- Sønderborg Lufthavn skal være mere grøn
- Tysk flyselskab er gået konkurs
- Lavprisflyselskab henter tre milliarder kroner
- Ny lufthavn i Tyrkiet er klar til alle passagerer i marts
- Droner skal flyve blodprøver og læger mellem hospitaler
- SAS er helt afgørende for Aarhus lufthavn’ succes
- DHL Express bygger en nyt hub i Københavns Lufthavn
- Dansk transportkoncern har budt på schweizisk konkurrent
- Strejke i tyske lufthavne betyder aflyste fly
- Ny strategi skal styrke den digitale infrastruktur på transportområdet

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst

Klik venligst

Klik venligst

Klik venligst

Klik venligstKlik venligst