Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp
Forsiden
      

Svensk lastbilproducent samarbejder med batteri-producent

Tirsdag 30. januar 2018 kl: 19:49
Share  


Af: Jesper Christensen

Scania, der producerer lastbiler og busser, vil skubbe på udviklingen af effektive batterier til tunge køretøjer. Derfor har Scania investeret 10 millioner euro - cirka 74,5 millioner kroner - i et partnerskab med batteriproducenter Northvolt, som blev etableret i 2016 med en mission om at bygge verdens mest miljø-venlige batterier med en minimal CO2-belastning og en høj ambition og genanvendelse for at bane vejen for Europas skift til bæredygtig energi


Elektricificering af køretøjer - eksempelvis busser og lastbiler - er i hastig udvikling og åbner for en attraktiv vej mod mere bæredygtig transport. For busser og lastbiler er en fortsat udvikling af både lademuligheder og mere robuste, omkostningseffektive og bæredygtige batterier af afgørende betydning for et bredt gennembrid for elektriske busser og lastbiler i alle størrelser.


Hos Scania peger man på, at forskellige transportopgaver kræver forskellige elektriske drivliner. For at opnå den optimale effekt skal batteri-teknologien udvikles til at støtte de forskellige behov.


- Vores mål er at gøre det enklere for kunderne at vælge bæredygtige transportløsninger, siger Henrik Henriksson, der er administrerende direktør og koncernchef i Scania.


- Elektrificeringen vil spille en nøglerolle i skiftet til fossil-frie transportsystemer. Men den aktuelle batteri-teknologi skal udvikles til at kunne opfylde efterspørgslen fra bus- og lastbil kunder. Med Northvolt som partner tror vi på, at vi kan tage et stort skridt frem, siger Henrik Henriksson videre.


Scania og Northvolt vil sammen sætte et hold og arbejde sammen på Northvolt’s udviklingsfacillitet - Northvolt Labs i Västerås i Västmanland mellem Stockholm og Örebro.


Samarbejdet skal føre til udvikling og kommercialisering af battericeller optimeret til at levere elektrisk energi til busser og lastbiler.


- Med Scania’s ekspertise inden for produktion og salg i kombination med vores banebrydende fremstillingsproces er vi overbevist om, at vi kan producere omkostningseffektive og bæredygtige batterier af høj kvalitet til busser og lastbiler, siger Peter Carlsson, der er medstifter af og administrerende direktør i Northvolt.


Batteriproduktion kræver megen energi, og her kan Sverige levere billig og bæredygtig energi. Dermed er landet velegnet til bæredygtig batteriproduktion i stor skala. Northvolt er ved at bygge næste generation af batteriproduktionsanlæg i den nordsvenske by, Skellefteå, med det mål at producere bæredygtige batterier af meget høj kvalitet med en minimalt CO2-belastning og et mål om mest mulig genanvendelse. Når produktionsanlægget står færdigt, vil det være Europa’s hidtil største og kunne producere batterier med en samlet kapacitet på 32 GWh årligt.


Partnerskabet med Northvolt er et af en række strategiske initiativer, som Scania har taget for at skubbe på skiftet mod bæredygtige transportsystemer.


Klik venligst

© Copyright 2019 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Analyse skal klarlægge konsekvenser ved sejlads i Arktis
- Burgerkæde i Sveriges hovedstad får varerne leveret med hybridlastbil
- Aerodynamisk design bliver fremskyndet
- Stor europæisk transportvirksomhed tester i gas-lastbiler
- Energi- og miljøkrav til taxier med videre vil blive ændret
- Enhedslisten vil skabe bæredygtig transport for alle
- Enhedslisten lægger klimaplan frem
- Terminal-operatør har skåret ned på energiforbruget
- Aarhus Havn nøler med landstrøm til skibe
- Aarhus Kommune vil købe grønnere biler
- Alle regionalbusser i Nordjylland skal køre CO2-neutralt
- 18 regionalbusser i Nordjylland bliver CO2-neutrale i de kommende år

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst

Klik venligst